Камерите могат да бъдат инсталирани на почти всяко място - както навън, така и вътре в помещението. Изборът е само спрямо Вашите нужди и желания.

С каква цел се използват системите за видеонаблюдение?

  • За защита на сграда или имот - периметърът е напълно покрит;
  • За отдалечено наблюдение, когато не сте наоколо - срещу кражби, взлом или некоректни служители;
  • За да предотвратите загуби, които биха били възникнали при човешка намеса;
  • За съблюдаване на работния процес, което води до по-стриктно спазване на трудовите правила;
  • За възпиране актове на вандализъм. Факт е, че камерите, които се виждат са възпиращ фактор за вандалите, защото посредством тях може да се идентифицира субекта на деянието. Тези от тях с по-висока разделителна способност и лицево разпознаване са идеални за такива случаи;
  • За да осигурите безопасност на своите служители, както и на себе си, при възникнали непредвидени обстоятелства, свързани с Трудовия кодекс;
  • За подобряване на обществената безопасност в открити пространства. Камерите се инсталират с превантивна цел срещу хулиганството и престъпността;
  • За наблюдение на паркинги - при кражби, възникнали щети или пък злополуки;
  • За мониторинг на трафика - обикновено се използва за наблюдение и установяване на възникнали пътнотранспортни произшествия, както и за проследяване потока от автомобили.

Нека си зададем следните въпроси, преди да пристъпим към закупуването на видеонаблюдение!

Какви видове камери има?

  • Външни камери. За разлика от вътрешните камери за видеонаблюдение, външните са проектирани специално, за да издържат на по-сурови климатични условия. Получавате подсилен корпус, който предпазва хардуера от шокови температури или влажност, като едновременно с това подобрява видимостта, дори при недостатъчна светлина.
  • Вътрешни камери. Те са изключително дискретни и удобни. С тях може да наблюдавате клиентите в магазина или Вашите служителите. Този вид камери могат да обхващат цяло помещение без мъртви точки.
  • Термовизионни камери. Този вид визуализира горещи точки и хладни зони. Те са идеални за места, на които е възможно да възникнат пожари.
  • Централизирани камери. В най-честите случаи, тези камери се използват при забележителности, а качеството на картината им е ниско.

Какви системи има?

  • DVR системата притежава 4, 8 или 16 камери и може да записва, и възпроизвежда едновременно, което я прави много добър избор. DVR притежава още стандартна разделителна способност от 720 x 576 пиксела, а по-новите модели имат HD 1280 x 720 пиксела.
  • NVR системата пък дава възможност за свързване на цифрови камери, които могат да са 4, 8 или 16 на брой. Тук също може да се възползвате от опцията за отдалечено наблюдение през мобилно устрйство. Молим да вземете предвид, че настройките на NVR системата са малко по-трудно от тези на DVR.

Реактивна или проактивна система за видеонаблюдение?

  • Реактивните системи се използват, за да се реагира на настоящи или минали събития. С това определяме нивото на риск. Даваме пример - когато забележите нежелан субект на камерите, излъчващи на живо, може да се обадите на органите на реда.
  • Проактивните системи служат за предотвратяване на заплахи относно сигурността, но още преди те да се случат. Те използват, например - сензорно прихващане.

Какъв капацитет за съхранение на записите ще ни е необходим?

Камерите за видеонаблюдение стават все по-ефективни и се усъвършенстват с всеки изминал ден. Съхранението на записите от тях също е от изключително значение. Всичко това зависи от броя камери във Вашата система, тяхната разделителна способност, размер и тип на записващите файлове, времевия период за съхранение на кадрите, както и архивирането.

Как всъщност се осъществява достъпът до системата за видеонаблюдение?

Вече това не е обвързано със стоенето на едно място и взирането в екрана. Съвременните модели камери за видеонаблюдение предлагат софтуери, които са достъпни за всякакви устройства - смартфони, лаптопи, телевизори или таблети.

Какво е необходимо за цялостното инсталиране на системата?

Важен въпрос, на който ние от 4sales.bg винаги сме готови да отговорим и съдействаме. Предлаганите от нас системи са лесни за инсталиране дори от непрофесионалисти - всичко е обяснено подробно, стъпка по стъпка, защото не е необходимо инсталирането да е свързано с още допълнителни разходи.

Колко време назад можем да върнем записите?

В наши дни, системите записват информацията на харддискове. Обикновено, записите се запазват около месец назад, в случай че е на Вашия собствен дигитален видео рекордер, а ако е записан извън него - около седмица, в зависимост от доставчика Ви.

Видеонаблюдение - постоянно, по време на движение или по график?


Всички варианти са добри, а изборът зависи от Вашите предпочитания.

А сега, оставяме избора на Вас – бъдете защитени с помощта на нашите предложения за различни камери за видеонаблюдение. Всеки наш избор е преминал различни тестове и е покрил критериите на нашите експерти, защото Ви даваме най-доброто!