Ще разгледаме:

  • Android;
  • iOS;
  • Microsoft.

Запознаването с основните плюсове и минуси, ще ви даде повече информация, когато избирате какво изделие да си купите, защото всеки потребител има различни нужди и търси това, което ще е най-функционално за неговите индивидуални потребности.

Apple iOS

Всички продукти на известната марка „Apple“ използват този интерфейс, който е изключително опростен и лесен за работа. Приложенията, които искате да свалите, ще откриете в App Store, който предлага голямо разнообразие от игри и полезни програми.

Основният недостатък на този продукт е, че трябва да синхронизирате устройството с компютъра си, за да сваляте клипове и музика.

Android

Най-разпространената система, с която повечето джаджи работят. Едно от най-важните предимства е, че не трябва да синхронизирате изделието с каквото и да е устройство, като опциите какво да правите са неограничени. За да имате достъп до Google Play Store, трябва единствено да използвате актуален акаунт в Гугъл. С помощта на wi fi или 3G/4G, можете да бъдете винаги в крак с новите тенденции, а версиите й се обновяват постоянно, за да ви осигурят най-доброто.

Минусът на платформата е, че цялата информация, която съхранявате, е достъпна на облака. Голяма част от потребителите не са свикнали все още да предоставят свободно данни за себе си, но за момента това е концепцията, която въпреки това, е една от най-използваните.

Microsoft Windows

Платфорамата намира приложение при управлението на някои модели портативни устройства, като начина на работа е същия, като този на лаптопа или настолния ви компютър. Големият плюс е, че можете да направите таблета да изглежда точно като компютъра и да използвате същите програми. Windows 8 се справя успешно с такъв вид изделие, като предоставя на своите клиенти актуално съдържание.

Може би това, по което отстъпва, е, че няма толкова голямо разнообразие от приложения спрямо Android.

Когато купувате високотехнологична джажда, трябва да разгледате техническите характеристики на продукта и да прецените кой ще приляга най-много на вашите нужди. Разнообразието от модели, както и от операционни платформи създава конкурентна среда, която задължително трябва да се развива. Така потребителите постоянно получават най-доброто, а производителите предизвикват новите технологии да работят в техен интерес. Няма лоша джаджа, има различни гледни точки, затова няма и грешни решения.