Историите за подрастващи, претърпели злополука, докато са управлявали ховърборд се увеличават, но дали това ги прави опасни

Един от най-известните случаи, е с дете, което е карало подобен артикул в голям мол, където след засилка, чупи предпазното стъкло и полита от втория етаж. Историята не завършва с фатален край, но кара масовия потребител да се замисли за безопасността си.

Адекватна грижа от възрастните

Карането на джаджата в оживени места, като молове и паркове не е особено препоръчително, ако не сте овладели изцяло управлението на джаджата. Рискът от падане става доста по-голям, защото реакциите на хората са непредвидими и ако някой смени посоката рязко, а вие не внимавате – може да се получи неприятен сблъсък.

Една от масовите практики за зарибяване с този артикул е, че можете да покарате известно време ховърборд под наем, за да решите дали да го закупите или не.

Когато децата поискат от родителите си да се качат на такова изделие, те не могат да преценят всички възможни опасности. Затова е отговорност на родителите да решат дали те ще се справят със задачата или не. Но ако все пак се съгласят да заемат продукта, задължително трябва да бъдат неотлъчно до него, защото в случай на зараждащ се инцидент, те трябва да реагират адекватно и да попречат на действия с лоши последствия.

Как се кара ховърборд

Най-общо казано, той прилича на дъска с по едно колело от двете й страни, а по средата позволява независимо движение на двете части. По подобен начин всъщност се осъществява и управлението на устройството. Достъпни са модели с големи гуми, с bluetooth и вградени в него колони, благодарение на което свързвате безжично смартфона си и слушате музика, докато се забавлявате. 

При стъпването с двата крака върху ховърборда, за да потеглим напред, леко се накланяме с тялото в същата посока, леко завъртайки стъпалата си също напред. За карането назад, наклонете краката си в обратната посока и ще потеглите назад. За завиване, накланяте само единия крак в желаната посока и го изправяте, когато искате да тръгнете направо.

Как се слиза без риск от падания

Карането на ховърборд изключително добре тренира фината моторика на човека и при по-голяма практика, той се научава инстинктивно да усеща уреда. Ако тепърва ще се учите да карате, то със сигурност е препоръчително това да става с участието на втори човек, върху който да се подпирате. Преди да слезете, разбира се, трябва да спрете, което означава, че е необходимо да поставите устройството в хоризонтално право положение и то ще спре.

Както казахме, първите опити непременно трябва да са с допълнителен човек за опора, за да не паднете. След като сте спрели, първо слизате с единия крак, а след това с другия.

Безопасност

Изделието е произведено за да помага, а не за да вреди на потребителите си. Както с всяко нещо обаче и тук трябва да се внимава. Уредът може да се движи свободно:

  • напред;

  • назад;

  • наляво;

  • надясно.

По този начин, освен че сте изключително гъвкави в движението си, вие можете да навлезете и в маршрута на пешеходец, който колкото и бързи реакции да има, няма тази засилка, с която вие се движите. Затова повишеното внимание е задължително, когато решите да се возите на изделие от подобен характер.

Подрастващите правят необмислени движения, с които не искат да причинят лоши последствия, но за да се избегнат подобни инциденти, отговорността пада върху родителите, които са длъжни да служат за пример и да осигурят безопасната им среда.

Когато майките и бащите купуват ховърборд за деца, трябва да помислят за научаването им как да го управляват, защото той може да предизвика сериозни травми и контузии. За да направите точния избор и да получите ценни съвети за употреба, свържете се с експертите на 4sales.bg и те с радост ще Ви дадат професионалното си мнение.