Нека разберем обаче, как актуалните тракове оказват силно влияние върху емоционалното ни състояние и как да си подсигурим подходящото настроение, за да се заредим с положителни емоции.

Защо песните влияят толкова силно на емоциите ни

Обикновено, ние хората имаме способността при определени условия да правим асоциации с други предишни изживявания или сцени, които вече веднъж сме видели по телевизията или в реалността. Спомена за подобни моменти могат да бъдат върнати както чрез слуха, така и чрез визуална картина, а търговците и хората занимаващи се в музикалната сфера знаят това и се възползват от него по различни причини.

Например, представете си предизвиканите във вас емоции, когато чуете родопските гайди! Настръхвате и започват да Ви навяват патриотични и родолюбиви емоции. Представяте си природата, родопите и най-вероятно българския трибагреник. Това е така, защото някъде сте го гледали по телевизията или на живо, и в такъв момент Вие правите асоциация с видяното преди. Когато слушаме рап, ние започваме да правим асоциация с гледаните вече по телевизията американски клипове и т.н.

Какво ни е нужно за добро настроение

Ако зададем този въпрос на различни хора, вероятно отговорът ще бъде един и същ, а именно “хубава музика”. Това обаче е частичен отговор на въпроса, защото си представете, че слушате една хубава песен на телефона си, а в следващия момент тази песен зазвучава на качествена аудио система и изведнъж звуковата картина става пространствена, звукът Ви обгражда отвсякъде, а басът Ви разтърсва!

В подобен случай, емоциите стават значително по-големи и приятни от момента, в който просто сте слушали песента от малкия високоговорител на телефона си. Именно тук е ключът и към предизвикването на добро настроение чрез музика. За целта обаче е нужно да знаем и как да направим правилния подбор.

Как да избираме добрите тонколони

Правилните тонколони са тези, които умеят да възпроизвеждат качествен звук, а за да направим точния избор, трябва да знаем какви са характерните им особености. Те трябва да:

  1. умеят да възпроизвеждат ниските, средни и високи звукови честоти - тоест в една колона трябва да има съчетание поне от два или три отделни високоговорителя, всеки възпроизвеждащ съответната честота. За ниските обикновено са модели с голям диаметър, а за високите са високоговорители с малък диаметър

  2. имат обемен корпус - той спомага за възпроизвеждането на ниските честоти - басовете. За целта, обемният корпус на колоната прави възможно сформирането на дълбок и плътен бас, който в повечето случаи много се харесва на меломаните.

  3. има възможности за звукови настройки - обикновено представляват въртящи се копченца, изведени отзад на колоната и те позволяват регулиране на отделните звукови честоти.

  4. предлага безжична връзка - хората вече слушат музиката директно от интернет и не правят записи на флаш-носители или оптичните дискове, а безжичната връзка в подобен случай е възможно най-удобния подходящ начин за пускане на хубава музика.

  5. притежава достатъчно мощен усилвател - достатъчно силната мелодия предизвиква и доста позитивни силни емоции, така че без достатъчна мощност, не можем да постигнем подходящия ефект, а именно да предизвикаме доброто настроение сред посетителите.

Всичко, което ще намерим в 4sales.bg за аудио системите

При нас онлайн можете да откриете доста голямо разнообразие от тонколони с вградени в тях мощни усилватели и подходяща система от високоговорители, способни да направят всяко домашно парти незабравимо. Те притежават автономно захранване, позволяващо с едно презареждане дълги часове да слушате силна и хубава музика с приятели и роднини, дори и на места, където липсва електрозахранване. За да се уверите в написаното, посетете ни онлайн дори още сега, а при нужда задължително ни пишете. Очакваме Ви!