Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Какъв парктроник да изберем за автомобила?

Tuesday, Feb 05, 2019
0 reviews
Какъв парктроник да изберем за автомобила?

Шофьорите често са изправени пред ситуации за паркиране с недостатъчна или пълна липса на видимост на задната страна на автомобила. В подобни ситуации добър помощник би бил парктроникът, който да сигнализира при наближаване на препятствие. Какви са видовете и техните съставни елементи, как функционират. Всички тези подробности ще бъдат обсъдени по-долу.

Видове

Отделните разновидности се отличават по броя на действащите в системата сензори:

  • с 4 датчика - обикновено се намират само в задната или предна част на купето;

  • с 6 датчика - при подобна конфигурация е възможно наличието на четири отзад и два отпред;

  • с 8 датчика - най-подходящият избор за разположение по четири отпред и отзад.

Типове:

  • ултразвуков - тук вече нямаме определени точки на чувствителност, а разполагаме с обща лента на задната броня, елиминирайки възможността за появата на мъртва зона;

  • електромагнитен - притежава различни на брой точки, разположени на определено разстояние една от друга около купето, излъчващи електромагнитни импулси. При наличие на препятствие, вълната се отразява обратно, при което се активира сигнална аларма за водача.

Връзка

  • безжична - използва се радиовръзка за комуникацията на сензорите с контролния блок;

  • с кабели - свързаността между отделните компоненти на системата е кабелна и се налага окабеляване на салона.

Обхват

Обхватът обикновено е около 2 метра. Тоест, ако на това разстояние от Вас се появи някакво препятствие, системата ще го засече и ще Ви сигнализира за наличието му. Тази отдалеченост е достатъчна при паркиране да реагирате адекватно на ситуацията.

Камера

Среща се при по-скъпите, но и по-сигурни решения, защото освен звукова сигнализация Ви предоставят и визуална картина. Така Вие добивате по-ясна представа за случващото се зад колата.

Дисплей

Той е предназначен за възпроизвеждане на предаваната от камерата картина, която водачът вижда отпред на таблото. Виждайки всичко случващо се зад колата, шофьорът може да направи по-ясна преценка как да реагира в случая.

Инсталиране на преден парктроник

Инсталацията не е никак сложна и с нея може да се справи, дори и човек без специални познания в областта. Комплектът обикновено се състои от няколко водоустойчиви сензора, свързващи кабели, дисплей и устройство за обработка на сигнала. От Вас се изисква само да премерите диаметъра на чувствителните елементи и да закупите от магазина съответния пробивен инструмент (бормашина).

Важно е да погледнете в ръководството за монтажа на Вашия уред, препоръчителното от производителя разстояние между отделните компоненти и да отбележите местата за пробиване върху бронята. След процеса се поставят нужните чувствителни компоненти, свързват се чрез окабеляването и се подава захранването. Сега вече можете да изпробвате работата на новата си придобивка.

Продукти от 4sales.bg

При нас Винаги разнообразието е голямо и в тази връзка ще откриете всички от гореописаните разновидности на достъпни цени и гарантирано високо качество. Нашите продукти са с гаранция за дълготрайност. Разгледайте гамата ни и в случай на възникнали въпроси, потърсете ни.

Разгледайте подходящи продукти

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.