Процентът на собственици на домашни любимци постоянно нараства, като повечето предпочитат отглеждането на кучета. Както знаем, животното си има собствено поведение, което обаче не винаги е адекватно на ситуацията и би било чудесно ако има устройство, чрез което да контролираме реакциите му. Ето тук идва и добрата новина, благодарение на специалния електронен нашийник. По какъв начин да го употребяваме и вреди ли на животното?! На тези и други полезни въпроси ще отговорим по-долу.

За какво се използва

Тъй като ни позволява да контролираме поведението му, той се оказва страхотен инструмент в определени ситуации:

  • За обучение и дресура - устройството дава възможността за дресировка и развитие на специален навик, като след известно време на адаптация можем дори да премахнем нашийника;

  • Против лай - когато започне да лае, чрез дистанционното подаваме слаб токов импулс, разсейвайки го.

Добър вариант би се оказал и в момент на проява на агресия, защото при нападение над чужд човек, от разстояние с дистанционното можем да отклоним вниманието от жертвата без викове и паника.

Опасно ли е за кучето

Не е опасно по никакъв начин, защото послушанието не се постига чрез причиняване на болка, а от неприятни усещания. Разбира се, тук до голяма степен зависимост имат и действията на собственика, който не бива да прекалява с употребата. В същото време не трябва да се смята, че това е решение на проблема с агресията на 100%, поради това, че както хората, така и домашните любимци са си със собствен характер.

Как се използва

То обаче е възможно да се използва за обучение и изпълнение на различни команди, чрез разпознаване на съответния импулс.

Устройството е необходимо поне в началото да се носи постоянно за привикване и защото много бързо питомецът ще свърже неприятните усещания с него ако го слагаме само при извеждане навън. На следващия етап след покупката и поставянето на шията, трябва да се извърши подходящата настройка и да се намери нужния баланс на търпимост и комфорт. Тоест, чрез специалната настройка по опитен път да се открие премерения праг на чувствителност.

Водоустойчиви ли са

Предлагат се и устойчиви на водно въздействие решения, притежаващи поне IP67 защита, позволяваща потапяне на електронната джаджа във вода на дълбочина до половин метър за около половин час. Вземете подобно решение само в случай, че съществува вероятност питомецът Ви да попадне във водна среда докато сте на разходка.

Какъв е ефектът

След известно време на употреба и обучение се наблюдава коренна промяна в поведението и по-голяма сдържаност от нежелани постъпки. Дори е възможно да постигнем извършване на определени действия, без подаване на каквито и да е гласови команди, но са нужни много тренировки.

Ако искате да “зарадвате” домашното си куче с нов електронен нашийник, заповядайте онлайн на 4sales.bg където има пълна гама от предложения на евтини цени. Всеки от продуктите е защитен с определен период на гаранция, така че спокойно да изпробвате покупката си. В случай на нужда от съдействие, обърнете се към експертите ни и те с радост ще помогнат в избора чрез експертно мнение.