Дори и от картон, те изпълняват пълноценно предназначението си да потапят потребителя в една много реалистична виртуална среда. Какви са възможностите за употреба на VR очилата ще се опитаме накратко да обясним в настоящата ни статия.

Атракции и игри

Дори и технологията все още да не е доусъвършенствана максимално, тя все пак привлича своите фенове, предоставяйки им възможност да играят атрактивни игри. Те са специално предназначени за възпроизвеждане в подобен формат и да потапят потребителя в увлекателни мисии и триизмерна 3D графика. Към момента на писане на материала, игрите и приложенията за тези джаджи все още не са особено много, но постепенно те се увеличават с всеки изминал ден и за щастие, повечето от тях са безплатни.

Панорамни снимки

Накратко ще споменем само, че с подобна каска за виртуална реалност, можете да разглеждате панорамни снимки, въртейки главата си в различни посоки. Вероятно сте разглеждали подобни изображения на компютър, но ефектът не е толкова добър, както в този случай, защото завъртайки главата си в една или друга посока, се сменя и кадъра на снимката, създавайки усещането, че се намирате на изобразеното място.

Панорамно видео на 360 градуса

Ето, че стигнахме до истинската виртуална реалност с ефекта на потапяне. Това е 360 градусовото видео, позволяващо Ви да станете участник в събитията, случващи се на него. В сайта за видео хостинг YouTube вече има значително количество подобно съдържание, благодарение на което можете напълно безплатно да се наслаждавате на виртуалната реалност със собствените си очила. Освен това, в мрежата също има доста панорамни клипове, които да изгледате.

Ето едно примерно видео, демонстриращо 360-градусовото изживяване

https://www.youtube.com/watch?time_continue=173&v=F1eLeIocAcU

Виртуални разходки из целия свят

Чрез услугата Google Street View всеки посредством своята каска за виртуална реалност може да се разходи по улиците на някой град из света, без дори да напуска дома си. Удобен вариант да посетите страната, в която винаги сте мечтали да отидете, но по една или друга причина не сте го направили.

Възпроизвеждане на 3D-съдържание (клипове, филми)

Вече не е необходимо да купувате скъп телевизор, за да се наслаждавате на 3D клиповете и филмите. Нужно е просто да притежавате не много скъпи очила за виртуална реалност и съвременен смартфон за да постигнете ефекта. Също така, в интернет вече могат да се намерят доста 3Д филми, като “Аватар” и други подобни. Изживяването по време на гледане е феноменално!

Допълнена реалност

Представлява наложени допълнителни елементи върху нашата обичайна реалност. Например Reality Hacker VR Ви позволява да прилагате филтри към това, което виждате в реално време, а други подобни приложения пък въобще Ви позволяват да намокрите чудовищата, които скачат по килима и т.н. Точно като Pokemon-и :) И с течение на времето, такива подобни приложения ще стават все повече и повече.

Ако и Вие искате да се сдобиете с подобни джаджи за допълнена или виртуална реалност, заповядайте в онлайн магазин 4sales.bg Там ще откриете: 

  • голямо разнообразие от модели и ценови предложения;

  • професионален съпорт;

  • атрактивни промо оферти;

  • изгодни търговски условия за пазаруване. 

Заповядайте и при необходимост се свържете с нас. Очакваме Ви!