Предназначен е за предаване на висококачествена картина и звук от вашия PlayStation, HD-DVD или Blu-Ray плейър към телевизора. Как обаче работи HDMI адаптера, за какво можем да го използваме и от къде да се сдобием с него ще научим сега.

Как функционира HDMI адаптер

Представлява малка пластмасова кутийка, от която излиза кабел с USB накрайник например и неговото предназначение е да възпроизведе от компютъра или телефона снимките и клиповете на по-големия телевизионен екран. Той по специален начин преобразува сигналите от едното устройство към другото, така че да са съвместими, а вие да получите желаният ефект. Обикновено не изисква допълнително захранване чрез батерии или акумулатор, а токът от портовете на самите устройства му е достатъчен за правилната работа.

Какво приложение намира в ежедневието ни

Нека разгледаме различни сценарии на употреба:

  • Mini Displayport към HDMI - VGA - DVI - предназначен е за предаване на висококачествени видео и аудио сигнали от различните компютри към телевизора;

  • HDMI към HDMI с два изхода - позволява Ви да разделите един сигнал, който да се предава едновременно върху два екрана.

  • HDMI към VGA - дава възможност да се конвертира сигнала от всеки HDMI източник към VGA  вход.

  • USB to HDMI адаптер; 

  • HDMI VGA адаптер;

  • Адаптер HDMI Scart;  

  • HDMI конектор.

Разгледахме само малка част от различните комбинации на HDMI адаптерите. Това са изключително миниатюрни и в същото време доста полезни джаджи, позволяващи Ви да комбинирате отделните си устройства и да им помогнете да работят съвместно едно с друго.

Как да направя правилния избор

Потокът от информация в 1080p резолюция далеч надхвърля обема от информационни потоци, предоставян от DVD или 720p формата. За правилното възпроизвеждане и получаване на максимално чиста, контрастна и вярна по цвят картина, трябва да използвате специален кабел при комутацията на телевизора с плейъра. Стандартът на тези кабели към момента е HDMI v1.3 cat.2.

Изборът на адаптер може значително да промени изображението, но всъщност скъпите модели не винаги Ви гарантират най-доброто качество на картината. За предпочитане е да проверите документацията на системите си и чрез тях да определите максималната разделителна способност, на която да разчитате. В идеалния случай, обърнете внимание на стандарта HDMI 1.3 Cat 2, докато не стане достъпен стандарта HDMI 1.4.

От къде да си купя HDMI адаптер

Места, от където да си купите има много, но в онлайн магазина 4sales.bg ще откриете на първо място доста голямо разнообразие от модели. На второ, всички те са абсолютно нови и директно взети от производителя с нужните им допълнителни комплекти, ако са необходими такива. Сайтът ни е изключително иновативен и самостоятелно определя големината на устройството Ви и се нагажда според нея, така че да можете комфортно да го използвате. Това означава, че можете да пазарувате дори и в движение.

Ако изпитвате затруднения в избора или възникнат други запитвания, имате достъп през раб. дни до квалифициран наш консултант, с който да обсъдите нуждите си и той да Ви препоръча конкретно решение. Доставките и обслужването от друга страна са възможно най-бързите, така ще получите поръчката си от 1 до 3 раб. дни. В случай на допълнително изясняване, не се колебайте да се свържете с нас. Очакваме Ви!