Какви видове видеорегистратори са подходящи за автобуси



Тези уреди ще бъдат задължителна част от оборудването на обществения транспорт.

Това решение беше резултат от обсъждане за предприемане на по-здрави мерки за осигуряване на безопасност по пътя. Новите системи следва да съхраняват видео информация за цялата пътна обстановка, като това ще помогне за по-лесното разрешаване на спорни ситуации от МВР и ще намали инцидентите по пътя.

Системите за видеонаблюдение за тежкотоварните средства на обществения транспорт са различни от познатитe DVR устройства предназначени за леки автомобили.

Те са професионални уреди и притежават по-високо ниво на защита на информацията.

Записаната информация се съхранява на хард диск, който се заключва със специален ключ. Тъй като пространството на диска е много по-голямо те ще могат да поберат повече видео материали и така ще изпълняват ролята на своеобразни „черни кутии“. Друга особеност, която ги отличава е наличието на повече камери – от 4 до 8 – с цел обхващане на цялата пътна обстановка при заснемане.

Какви основни функции притежават

Различните модели освен основната защита изисквана от закона предлагат и други допълнителни функции. Твърдият диск може да достига от 2 TB, а някои модели се предлагат и с SD карта за памет. Към тях могат да се включват стандартни аналогови AHD камери или по-новите - дигитални с HD качество.

Моделите на по-висока цена имат вградени GPS проследяващи устройства. Те позволяват синхронизация на данните за изминат маршрут, направени спирания, точна локация в реално време със записаните материали.

Какви допълнителни екстри да потърсите

Тези изделия използват собствен софтуер за преглеждане на записите. При уредите с по-основни характеристики записите трябва да се свалят от хард диска преди да бъдат преглеждани. При по-оборудваните модели това може да се случва и от разстояние, тъй като те поддържат мобилен интернет - 3G или 4G. Използвайки IP потребителите лесно могат да достъпят материалите от всяко място, чрез таблет, лаптоп или телефон.

Една от най-полезни функции за такъв тип DVR устройство е G-сензор функцията и т.н. “Loop” запис. G-сензорът предотвратява случайното изтриване на материали, като ги „заключва“. Той се активира при сблъсък или удар и е една допълнителна гаранция и за запазване на важното видео доказателство.

“Loop” функцията предлага удобство, тъй като позволява презапис на ново видео върху най-старото, когато пространството на паметта се изчерпа.

Как се монтират

DVR системите са предназначени за вътрешен монтаж – в превозното средство. Имат метални и здрави корпуси, за по-голяма защита и за по-лесното им поставяне. Те притежават крачета за монтаж и могат да се закрепят за тавана, в близост до водача. Предвижда се и включване и към монитор, на който да се визуализират записите. Някои от камерите позволяват и външен монтаж, тъй като са водоустойчиви, а повечето от тях имат и LED диоди за нощно виждане.

Информация при покупка на няколко системи

Цялостното оборудване на превозните средства може да бъде сериозна инвестиция, затова е добре да потърсите най-изгодните условия. Обмислете и необходимостта от закупуване на устройства за видеозапис, особено ако държите на качеството и сте се ориентирали към Full HD вариант.

При покупка на няколко системи можете да получите наистина добри предложения за пълно оборудване за автобуси. В зависимост от мащаба на поръчката ще получите специална оферта. От какво можете да се възползвате:

  • Възможност за добавяне на видео записващи уреди - AHD или HD;
  • Отстъпки при закупуване на 2 до 4 продукта; 
  • Изгодна цена при закупуване на до 10 продукта ;
  • Топ оферта при избор на 10 до 20 видеорегистратора ;
  • Страхотно намаление при покупка на 100 броя.

Какви гаранции има 4sales и защо да се доверите.

4sales предлага разнообразие от висококачествени и стандартни системи автобуси. Освен основният уред ще получите пълен комплект с всички необходими кабели за свързване. Към всяка пръчка е приложена подробна инструкция за свързване и употреба.

Предложения са с гаранция за 12 или 24 месеца, с възможност за последващо сервизно обслужване и поддръжка. Екипът ни от професионалисти и винаги насреща за разяснение по начина на работа, характеристики или спецификации на продуктите по телефона. Потърсете ни още днес.

4sales Ви предлага да разгледате:   

https://4sales.bg/30-videoregistratori/153-videoregistratori-za-avtobusi

https://4sales.bg/4g-mdvr-videoregistrator-za-avtobus-i-kamion-1611 

https://4sales.bg/6-videonablyudenie/30-videoregistratori