Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Какво представлява ръчната игрова конзола

Wednesday, Jan 24, 2018
0 reviews

Продукт 1: Конзола за игри с 8 GB памет, 4,3 инча дисплей PSP21

Какво представлява ръчната игрова конзола

Същност на устройството

Ръчната игрална конзола представлява малка, преносима видео игра с вграден в себе си екран, контроли и високоговорители. Те са със значително по-малки размери от домашни видеоигри, които се свързват към телевизор, което позволява на хората да ги носят дори в джоба си и да ги използват по всяко време или място.

От Gameboy, до PSP

Преносими игри са извървели дълъг път от пускането на пазара на Nintendo Game Boy през 1989 година. Модерните модели на пък са в състояние да съперничат по графика и геймплей на домашните конзоли. Техните дисплеи са ярки, свежи и лесни за гледане от всички ъгли, а игрите се отличават с цветни 3D графики, които могат да се възпроизвеждат с вградена аналогова поддръжка. Някои устройства също включват набор от мултимедийни възможности, като възпроизвеждане на видео.

 Лидерите в бранша

• Битката на брандовете - Най-популярните ръчни конзоли са разработени от Nintendo и Sony. Сред тях са системите Game Boy Advance, DS и 3DS от Nintendo, PlayStation Portable (PSP) и PlayStation Vita (PS Vita) от Sony. Те обикновено излизат в няколко версии, затова е важно, преди да пристъпите към покупка, да разберете спецификациите на всеки модел, за да изберете най-добрата опция за всяка платформа.

Двете основни марки на пазара са Nintendo и Sony. Въпреки че Nintendo доминира през 90-те и началото на 2000-те години, PSP на Sony се утвърди като достойна конкуренция с пускането на PS Vita.

Nintendo

Какво представлява ръчната игрова конзола


Nintendo навлезе в съвременната ера на преносими игри с известната си конзола Game Boy Advance. Оттогава те пускат успешни продукти под формата на DS и 3DS. Всеки от тях е произведен в различни версии с различни функции.


Nintendo Game Boy Адванс

Game Boy Advance е последната конзола в известната линия на Game Boy на Nintendo. Това е 32-битова система, която може да обработва игри с графики на или над нивото на Super Nintendo игри. Брандът е изключително популярен сред ретро геймърите, които се радват и на 2D геймплей. Game Boy Advance е пуснат в три различни версии: оригинала, SP и Micro.

Sony

Какво представлява ръчната игрова конзола 1


След като се утвърди като мощна сила на пазара на игри в сферата на домашните конзоли с PlayStation и PlayStation 2, Sony пусна собствена игрална система за преносими компютри през 2005 г. Наречена за PlayStation Portable (PSP), тя се бори със серията DS за господство на ръчния пазар. Успехът на PSP доведе до излизането на PS Vita като част от осмото поколение конзоли.


 Sony PSP

• Истинска революция - PSP конзолата на Sony е единствената преносима игрална система, която използва оптично дисково устройство. Системата разполага с мощни графични възможности и с огромна игрална библиотека. PSP е проектиран и като мултимедийно устройство, което може да сърфира в интернет, да възпроизвежда филми и MP3 файлове. Моделът е пуснат в три основни модела: 1000, 2000 и 3000. По-малък PSP Go също е наличен с преработен формат. PSP E1000 бе пуснат през 2011 г.

Какво представлява ръчната игрова конзола 2

Заключение


• Повече от игра - Ръчните игрални конзоли са едни от най-популярните системи на пазара. Със съвременните устройства като PS Vita можете да направите много повече, отколкото да играят игри; те са мултимедийни устройства, които могат да бъдат използвани за възпроизвеждане на музика, гледане на филми и сърфиране в интернет.

Очевидният избор тук е между Nintendo и Sony, като двете компании са и най-видните производители на ръчни конзоли в света и трудно може да се каже коя е по-добра от другата. Изборът на устройство е въпрос на личен избор и оставяме на вас.

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.