Някои технологични играчки ще изискват от вашето дете да следва определен набор от действия в зависимост от конкретния продукт. Други пък ще му предоставят голяма свобода в начина, по който устройството ще може да го забавлява, стимулирайки по този начин творчеството му. Не отхвърляйте автоматично този тип активност, само защото тя не се вписва във вашите представи на възпитание.

Понякога способността на децата да следват различни видове указанията, поставени от съответната играчка, с цел постигне на определена цел, или изследване на определен творчески проблем, може да се окажат от съществено значение за него. Често уменията и насоките, които то придобива, за да съумее да изучи определен проблем, или да разреши по един креативен начин конкретен казус, са много важна чат от неговото бъдещо развитие.

Виртуална реалност (VR)

Виртуалната реалност (VR) е навсякъде и тя е изключително вълнуваща, но все още има съмнение дали VR е безопасна за децата, или не. Има няколко модели VR слушалки, които използват смартфонът ви като екран, но това е първият подобен продукт, което сме виждали, който е насочен специално към по-малките. Той работи с различни смартфони, точно както Google Cardboard и има няколко съвместими VR приложения и игри, налични за Android и iOS.

Най-популярните съвременни, технологични играчки за деца за 2017 и  какви са техните предимства
Hoverboard


Технически погледнато, hoverboard е левитираща платформа (която прилича на скейтборд без колела), която може се използва за личен транспорт. Терминът произлиза от превърналия се в култов филм „Back to the Future II“, където героят Марти Макфлай пътува в бъдещето, за да открие, че тийнейджърите се возят на левитиращи дъски без колела.

Тези, на пръв поглед странни превозни средства, имат няколко основни компонента: жироскоп за определяне на повърхността на терена, или за равновесието на машината; мотор, които поддържа цялата конструкция балансирана и я кара да се придвижва напред; микропроцесор за управление на мощността на двигателите и батерии за зареждане на устройството.

Най-важната функция на самобалансиращия се скутер и това, което го отличава от всички останали подобни устройства е, че през цялото време, докато се возите на него оставате изправени. За да направите това, микропроцесорите в hoverboard-а наблюдават посоката, в която той се навежда. Жироскопът помага за събирането на информация за наклона, който сте заели. Двигателите в борда променят мощността, така че той да поддържа баланса на човека, който го кара. Всеки един подобен скутер е различен, като различните модели използват различна батерия, набор от микропроцесори и мотори.

Най-популярните съвременни, технологични играчки за деца за 2017 и  какви са техните предимства 1

Таблети

Таблетите могат да бъдат чудесен източник на обучение, но само ако съдържанието е подходящо, ангажиращо и адекватно за възрастта на вашето дете. Преди да му дадете таблет има някои неща, които трябва да имате предвид.

Ако то никога до тогава не е боравело с нещо подобно, може би ще е по-добре да му вземете негово собствено, напълно отделно устройство. Има много големи детски таблети, които предлагат много повече от пасивни игри и видеоклипове за гледане. Използван по предназначение, той може да бъде чудесен източник за получаване на знание.

Преди да му го вземете обаче, ето някои неща, които трябва да имате предвид:

Трайност

Децата не са известни с деликатната си работа с чупливи предмети. Така че, потърсете продукти, които са издръжливи и са изработени специално за деца.

Съдържание

Търсете такива таблети, които са предварително заредени със забавно и полезно за възрастта съдържание, което да съчетава по умел начин образованието и забавлението.

Безопасност

Потърсете устройства, които са безопасни, с функции като уеб браузъри, подходящи за по-малки, които осигуряват достъп до предварително избрани уеб сайтове. След това се възползвайте от опцията за родителски контрол.

Баланс

Когато родителят установи, че детето му става неотделимо от новия си таблет, помислете как да установите определени правила, като например то  да не го ползва по време на хранене, или поне за един час преди лягане.

С подходящите устройства, приложения и функции за безопасност, таблетите могат да осигурят възможности, които да ангажират  творчеството и знанията на вашите децата.

Най-популярните съвременни, технологични играчки за деца за 2017 и  какви са техните предимства 2