Ревю на Андроид таблет PICOpad 10 3G

Предисловие

Дисплей с висока резолюция 10 инча и мощен хардуер. Къде седи този нов таблет в нишата между телефоните и компютрите? Нека проверим..............

Отваряне на кутията и външен вид

В иначе строгата на вид кутия откриваме таблета, зарядно, кабели USB и OTG и инструкции за експлоатация. Дизайнът е без излишни експерименти, ориентиран за работа с две ръце. Макар и малко тежичък, на допир е като топмоделите с металния си заден капак. Няма хардуерни бутони на предния панел, само яркият дисплей и камерата за селфи. Противоположното поставяне на двете камери дава огромно поле за обзор.    Отляво са 2-та говорителя, а отдясно са наредени:USB и OTG порт,аудиоизход 3.5 мм,слотовете за СИМ  и карта памет и бутоните за усилване и намаляване на звука и включване.

Първи стъпки

4-ядрен процесор Cortex 1.2 гХц с видео копроцесор Mali 400GPU, 4 ГБ вградена памет, 1 ГБ РАМ и 10” 1280/800 HD екран IPS са рецепта за надеждна и продължителна работа във всички режими.  Включваме и ни посреща познатият интерфейс на Андроид 4.1.2.

Приложения и програми

Писането на документи и работата със съобщения е улеснена от светкавичния 10-точков мултитъч и удобната клавиатура. Същото се отнася и за сърфирането в  Интернет. Сайтовете, клипчетата в Youtube и флашигрите се отварят в пълния си блясък. В популярния AnTuTu бенчмарк получихме резултат от 12732.

Свързване и аудио-видео

Всичко е на борда:

  • Wi-fi;
  • Bluetooth;
  • 3G;
  • HSDPA вграден модем;
  • GPS.

Специално като навигация с този диагонал на екрана е несравним. Пробвахме го в мрежите на Мтел и Теленор. И в двата случая не забелязахме някакви трудности – настройва се бързо и държи стабилен обхват. Може да се ползва и като HotSpot – да раздава през Wi-fi интернета получен от 3G.

Разбира се че няма как да се ползва до ухото като телефон. Опитахме с различни слушалки – жични и безжични, както за разговори, така и като плеър. Чува се отчетливо и в двете посоки, а електрониката обира външните шумове. Справи се и със всичко което му прехвърлихме като музикални и видеофайлове без лагове и задържане.

Игри

Удоволствие е да се играе на такъв дисплей. Освен игрите които бяха предустановени(Candy Crush е ужасно зарибяваща!) пробвахме и няколко с по-тежка графика. Съветът ни е за стабилно играещите да се снабдят с по-голяма карта памет, защото наличната бързо се изчерпва ако се отпуснеш.

Аксесоари, зареждане и живот на батерията

Вземаме си думите назад за теглото на този таблет. Мощната батерия 6000 мАч е точно на мястото си и дава повече от 4 дни в режим на очакване. Зареждането й трае от 1 до 3 часа. Кабелът OTG, включен в комплекта ,осигурява лесно прехвърляне на информация към и от флашпамет, фотоапарат или харддиск.

Заключение

PICOpad 10 3G е отлична алтернатива на масовите лаптопи. Дали си полегнал на леглото и обикаляш Интернет, дали разбиваш поредния си рекорд или преглеждаш документи в движение, във всяка ситуация той е на мястото си. Бързо свикваш с плавността и ненатрапчивостта му.

Може да разгледате и да закупите Андроид таблет PICOpad 10 3G от тук