Въпреки това обаче, много от младежите и децата отдават предпочитание на портативните игрови устройства и по-долу смятаме накратко да обясним предимствата от закупуването на подобна джаджа.

Това е повече от една играчка

Основното предназначение на съвременните портативни игрови конзоли, разбира се са игрите и забавлението, но те са далеч по-интересни от една проста играчка. Освен многообразие от интересни и забавни игри, тези джаджи позволяват слушането на музика, гледането на различни видеа и филми, свалянето и разглеждането на снимки и дори влизане в интернет.

Каква е тайната на портативните игрови конзоли и защо са предпочитани все още?

Това ги прави идеални електронни миниатюрни устройства за употреба по време на път, на спирката, докато чакаме рейса или във влака. Те са повече от удобни за носене, особено в сравнение с тежкия и обемист ноутбук. Освен това, техните батерии издържат в пъти по-дълго, от акумулаторите на лаптопите или смартфоните.

Екраните им също са цветни, което значително увеличава потребителското изживяване по време на игра, а комбинацията им със слушалки, допълва този ефект с изключително качествени и атрактивни звукови ефекти. Наред с по-горното, разположението им на контролните и навигационни бутони е такова, че играенето с тях е невероятно удобно и комфортно забавление.

Ами ако споменем, че вече имат специален порт за извеждане на картината върху големия екран на телевизора?! Това още повече повишава емоцията от забавлението и преживяването. Напълно сме сигурни, че след като прочетохте всичко до тук, вече не сте на мнение, че портативните игрови конзоли са просто едни играчки, а страхотни миниатюрни устройства за забавление, както за деца, така и за по-възрастните.

Каква е тайната на портативните игрови конзоли и защо са предпочитани все още? 1

Дали тези конзоли са опасни

Често родителите са негативно настроени към компютърните игри, тъй като смятат, че те могат да повлияят отрицателно върху развитието на детето, отвличат вниманието му от училище и му пречат за успешната социализация.

Интересното в случая е, че противно на общоприетото схващане, в електронните игри има и положителни страни. На първо място, учените отбелязват, че използването на компютърна мишка или джойстик, допринася за развитието на фините двигателни умения, което е особено важно в предучилищната възраст при децата.

Освен това, малките геймъри демонстрират по-добра скорост на реакция, особено зрителна: по време на игра, детето трябва внимателно да следи какво се случва на дисплея и в случай на нужда, светкавично да реагира. Благодарение на това, в мозъка му се изграждат определени нови полезни връзки, а също се тренира и развитието на зрителната аналитичност.

Разбира се съществува и другата крайност, в която при прекаляване, може да настъпи и обратният ефект, развивайки се определени зависимости. Игроманията, дори и да не е включена, като психично разстройство по международната класификация на болестите, си е сериозен проблем. Ето защо, психолозите препоръчват да се ограничава времето за игра на малчуганите и то да е не повече от 10 минути за първокласниците. При децата на 8-11 години - по 20 минути, а при по-големите, времето да се ограничава до 30 минути.

За какво да внимаваме по време на избора

Преди покупка на преносима конзола за игри, трябва да се запознаете с основните параметри и да си отговорите на въпросите по-долу:

  1. Форм-факторът - точно както и при избора на мобилен телефон, предпочитанията са различни: някой смятат за най-удобен раздвиженият корпус, а други харесват по-класическите моноблоци.

  2. Какви възможности за игра Ви предоставя конзолата? Колкото повече игри се поддържат, толкова по-добре. При популярните модели, проблеми с броя липсват, но при по-екзотичните приставки, списъкът на игрите може да е ограничен до няколко десетки. Това обаче не е причина да се откажете от покупката. Помислете просто, колко често ще играете и какви игри. Въз основа на това вземете окончателното решение.

  3. Мултимедийна функционалност. Както споменахме и по-горе, тези джаджи, освен игрови качества, имат и функция за пълноценен компютър. Конзолата е оборудвана с видео - и аудио-плейър, достъп до Интернет (чрез Wi-Fi), диктофон, FM-приемник и т.н. Това, съответно се отразява и върху цената. Така, че преценете каква точно функционалност очаквате от новата си придобивка за да не платите излишни пари за функции, които няма да използвате.

  4. Обърнете още внимание и на какви конектори са налични и какви ще са ви нужни. Някои приставки предоставят възможност за извеждане на картината върху екрана на телевизора.

Каква е тайната на портативните игрови конзоли и защо са предпочитани все още? 2

Какви са нашите предложения за вас

В гамата ни от портативни игрови конзоли ще откриете доста разнообразна и достъпна селекция от модели, отличаващи се, както по цветови вариации, така и по дизайн, брой качени в тях игри и допълнителни функционалности.

Например, можем да ви предложим:

  • моделът SY-989, който предоставя 2,5-инчов дисплей и в паметта си съхранява 999 999 игри - невероятно голямо количество, за подобно миниатюрно устройство. Имате избор дори и на цветови варианти;

  • конзолата SY-888A, достъпна с 1,8-инчов дисплей с HD разделителна способност за качествена картина. Тя пристига с 228 вградени игри и приятна външност със свеж цвят за по-голяма атрактивност;

  • игровата приставка HW53-G68 вече е устройство за по-големи и то предлага допълнителни възможности, като 8 GB вградена памет, 4,3-инчов дисплей и Wi-Fi свързаност. Тук вече можете да качвате игри по ваше желание, в рамките на тази памет разбира се, или дори филми, музика и т.н;

  • Джаджата Handheld X9 ще Ви зарадва с 3-мегапикселовата си камера и 8 GB вградена памет. Това обаче не е всичко! Тук имате на разположение TV-OUT за извеждане на картината върху огромния екран на телевизора, за по-голям адреналин по време на игра, USB порт и 32 игри.

Разбира се, това не са всичките ни предложения. Разгледайте категорията за да се запознаете с всичко достъпно при нас.