Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Onda V891w Таблет с две операционни системи Dualboot 32 GB. ROM 2GB RAM

380,00 лв

Купи на кредит

Onda V891w Таблет с две операционни системи Dualboot 32 GB. ROM 2GB RAM #00253

Ревю на таблет Onda V891

Искаме да Ви запознаем с впечатляващия таблет Onda V891. В следващите редове ще се опитаме да отразим нашата първа среща с него.

Onda V891 е с изключително изтънчен дизайн. Тук създателите са отделили огромно внимание на всеки един детайл, като резултата е налице - отлично съчетание на материали и форми. Нека започнем с формите и размерите.

Моделът е с габаритни размери от 23см дължина и 14.6 ширина, но най-забележителна е дебелината на корпуса, като тя възлиза на едва 9.6 мм. Страхотен е и материала на корпуса, той е съчетание от удароустойчив полимер и силиконово покритие. Силиконовото покритие е със заимстван релеф от човешките пръстови отпечатъци, който прави използването и държането на Onda V891 изключително комфортно.

Получава се отлично сцепление с пръстите и дланта, като това гарантира, че таблета няма да се изплъзне от ръцете ни, никога. Това са основните черти на дизайна и корпуса, но нека видим какво се крие зад тях.

В софтуерно отношение, най-важната характеристика на Onda V891 е способността му за автономна работа на две различни операционни системи. Те са Android 4.4 и Windows 8. Това съчетание дава безкрайна гъвкавост и възможност за работа с неограничен брой приложения.

Ще се насладим на разнообразието от игри и забавни приложения за Android, а същевременно ще изпълняваме различните си работни офис задачи под Windows. Операционната система Wiindows притежава специалния Bing интерфейс, който улеснява работата с мобилни устройства от този тип. Освен двете операционни системи Onda V891 е оборудван и с много практични допълнителни приложения.

Камера

Всеки, който се среща за пръв път с Onda V891, не може да остане равнодушен към пленителния IPS Retina дисплей. Това са две сложни технологични характеристики на дисплея, които може да се обобщят на "прост" език така - безкрайно наситени и дълбоки цветове, както и отлични нива на яркост и контраст.

Диагоналният размер на дисплея е 8.9 инча, а резолюцията е 1920х1200. Съотношението на визуализираната картина е 16:10. Тези "сухи" данни трудно могат да представят уникалността на този дисплей, тя може да се усети само в уединение с Onda V891. Дали ще гледаме HD филм, или ще разпускаме с любимата игра, този дисплей ще ни обгърне с дълбочината и наситеността на картина си.

Важно е и реакцията на нашите команди да бъде точна и бърза, а за това създателите на дисплея са го окомплектовали с прецизен капацитивен тъч скрийн.

Onda V891 е готов да даде максимума от себе си за всеки любител, на качествената фотография. Но всъщност, какъв е максимума? Onda V891 разполага със задна 5-мегапикселова камера, оборудвана CMOS сензор и автофокус. Макар и само 5 мегапиксела, тази камера прави страхотни снимки, с отлично качество и свръх висока детайлност.

Всеки кадър, заснет с тази камера, е достоен конкурент на професионалните фотографии.  За хората, които обичат да общуват чрез видеоразговори, таблета има инсталирана предна камера с разделителна способност от 2 мегапиксела.

Процесор

Но не трябва да пропускаме и компонентите, който остават скрити от нашия поглед, а всъщност те са отговорни за впечатляващите възможности на Onda V891. "Мозъка" на  таблета е четириядреният процесор на Intel  Z3735F. Работната му честота е 1.83 Ghz, като същевременно прави изчисления с 64 бита.

Четирите ядра мултиплицират мощността и преразпределят равномерно  натоварването. Процесора поддържа X86 битова  архитектура за програмите. Това е важно предимство, защото огромна част от приложенията, опериращи под Windows, са изградени с такава архитектура. Моментната операционна памет на процесора е 2MB  с две нива.

Това допълнително ускорява работата на процесора и ускорява изчисленията на данните. За възпроизвеждането на тежката графика се грижи графичният процесор на Intel, опериращ са тактова честота от 646Mhz. Той е от седмата генерация на серията Bay Trail-T. Благодарение на него Onda V891 възпроизвежда клипове и филми, заснети с 4К технология.

Не по-зле се справя и при обработката на тежката графика на всички съвременни игри. Всъщност, освен отличник във всички мултимедийни и офис дейности,  Onda V891 е изключително подходящ за всички любители на игрите за мобилни устройства. Хардуерният потенциал позволява задвижването на игри с триизмерна графика и сложен геймплей. 

Onda V891 се сработва еднакво добре с игрите проектирани за Windows и Android.  Тествахме таблета с няколко от най-новите игри за мобилни устройства и останахме изключително удовлетворени от резултатите.

Рам памет

Всички обработени данни преминават през RAM паметта с капацитет от 2GB, която осигурява светкавично бърза работа. Тя обработва данните с висока честота и конкурира успешно повечето модели със сходен капаците на оперативната паметта. Пространството, достъпно за потребителя, което може да използва за снимки, приложения и други, е 32 GB.

За всички тези дейности е необходим сериозен запас от енергия. Той се осигурява от литиево-полимерната батерия с капацитет от 5000mAh. С наличието на тази цифра в характеристиката на  Onda V891, може да се насладим на много часове аудио-визуално забавление или работа, само с едно зареждане.

Onda V89 притежава и широко разпространените сензори и портове, като G-sensor, micro USB (с OTG функция) и др., а също така слот за micro SD карта с максимален капацитет от 128GB. Този модел се справя и отлично с възпроизвеждането на адио файлове с кристално ясен звук.

Аудио чипът е с прецизен честотен модулатор, който премахва нежеланите паразитни шумове и смущения. Вече споменатия G-сензор се активира при смяна на позицията на таблета, като променя ориентацията на дисплея по необходимия начин. Също така, този сензор може да се използва за управление при повечето игри.

Трудно можем да Ви предадем радост от срещата ни с този таблет. Но гарантираме, че дълго ще се усмихваме, когато се сещаме за Onda V89. Това е модел, който ще даде огромна практичност и безкрайни забавления на всеки негов собственик.

Препоръчваме ви също:
2017-02-10

Ползвам и двете операционни системи, ама Андройда си е по- добър

  • 1 от 1 човека смятат, че този отзив е полезен.

Напишете отзив

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.