Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Колба кристали

44,00 лв

Колба кристали #01593

Стъкленица „На крилете на вятъра“ за домашна прогноза за времето

За почитателите на оригиналното и нестандартно обзавеждане, а и за всеки, който търси нещо впечатляващо и свежо за домашния или офис интериор. Предлагаме ви продукт, с едновременно ефектен и променящ се външен вид. Стъклена колба „На крилете на вятъра“ с кристали на времето ще добави интересен очарователен елемент във вашата среда и със сигурност ще предизвика интереса и възхищението на гостите ви.

Красива изработка с внимание към детайла и високо качество

Изделието е направено в традициите на най-добрите майстори стъклари и още на пръв поглед впечатлява с изяществото си. Бутилката е с идеална форма на колба, а стилизираните на върха ангелски криле очароват с детайлността и перфектността на изработката. Използваният материал е т.нар. боросиликатно стъкло, което подобно на йенското, е допълнително обработено за по-висока топлоустойчивост и механична здравина. Освен това, то е с доказан нисък коефициент на химическа реактивност, което го прави особено подходящо за съхранение на различни видове вещества.

В изделието е поставен специален флуид с особен вид разтворими кристали, за които, чрез многобройни опити и наблюдения е установено, че реагират по специфичен, но повторяем начин на различни природни явления като дъжд, сняг, буря или при обикновен слънчев ден. Не е известна точната причина за техните „предсказвания“, но закономерността в реакциите им е известна още от 19-ти век, като тогава, дори са намерили приложение в мореплаването. В днешни времена, те са използвани са създаването на красиви декорации за дома или офиса.

Легенда на прогнозата

При нормално положение – ясен слънчев ден, течността е в спокойно състояние, разделена на прозрачна горна половина и млечно-бяла долна половина. Ако настъпи заоблачаване – подобни на облаци бели частици започват да се появяват и в горната част. Това обикновено е предвестник на дъжд. Наближаващ силен вятър ще бъде прогнозиран с остри, прилични на игли образувания, а през зимата – ако техният брой се увеличи по дъното, а и навсякъде в колбата, това е признак за снеговалеж.

Идеен подарък за всеки повод

Танцът на кристалите е забавно и впечатляващо явление, което очарова възрастни и деца. Благодарение на високочествената изработка и елегантен външен вид, може да бъде купен за лична употреба или като подарък за близки и приятели. Може да бъде използван за украса навсякъде в дома или офиса, не изисква някакви специални условия. Гладката, изчистена дървена подложка го прави подходящ за поставяне на всякаква хоризонтална площ.

Забележка: Производителите предупреждават, че изделието има за цел само да забавлява и да носи естетическо удоволствие, и не претендира за професионална синоптична прогноза.

Технически характеристики:

  • Модел: колба с криле за декорация;
  • Материал: боросиликатно стъкло, дърво;
  • Размер: 11 см (височина) х 8 см (широчина в основата).

В опаковката:

  • 1 стъкленица-колба с кристали на времето,
  • инструкции.

Напишете отзив

Напишете отзив

Не препоръчвам Слаб Среден Добър Отличен

Други потребители избраха също Всички Сувенири и подаръци

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.