Имате нужда само от:

  • пари, които да инвестирате;
  • свободно време;
  • основни технически познания;
  • ентусиазъм и желание.

Теория на летенето

При завъртане на витлата, въздухът оказва натиск на долната повърхност, в резултат на което се появява теглителна сила, която е насочена нагоре. За да се избегне залитане в други посоки, витлата се движат по следния начин: две от тях - по посока на часовниковата стрелка, а другите две – обратно на нея.

Полетът се смята за успешно контролиран, когато регулирате оборотите на витлата. Намаляването на скоростта на едно от тях, ще наклони изделието, ако намалите две – ще завъртите дрона. Маневрите, които можете да извършвате са много, но трябва да изчислите всичко, за да избегнете проблеми, които могат да възникнат, докато джаджата е във въздуха.

Основни аксесоари, без които полетът е невъзможен

Двигател

Витлата се задвижват от толкова двигатели, колкото е броят на витлата. Най-често се използват безколекторните варианти. Те имат външен ротор, върху който са поставени магнити. Трябва да закрепите дръжките към вала на ротора.

Витла

Това са едни от най-важните съставни части, които и най-лесно се чупят, защото са пластмасови. Можете да ги намерите на сравнително ниска цена. Те се деформират изключително лесно, особено, ако имат съприкосновение с препятствие, затова не инвестирайте в най-евтините варианти, а потърсете по-устойчив материал.

Контролер за скоростта

Двигателите се управляват от контролера, който представлява електронна платка, която може да бъде програмирана. При избора му, е необходимо да бъде съобразен максималния ток, който ще преминава през него.

Батерия

Тя е основен елемент, който трябва да бъде лек, презареждащ се и компактен. От капацитета зависи и времето, с което ще разполагате за летене. Една от най-използваните, това е литиево полимерната (Li-po).

Радиоуправление

За прецизен контрол, имате нужда от предавател, който да управлява сигналите. Радиочестотният контрол се постига с пряка видимост на изделието, а максималния обхват, който можете да си позволите, е в рамките на 100 метра.

Рамка

Тя свързва всички елементи и трябва да поеме тежестта на джаджата, която ще сглобите. Най-често формата й е на хикс, като в четирите ъгъла се закрепват моторите и витлата.

Сглобяване

Разровете се из мрежата, в сайтове като Youtube, където подробно е описано какви инструменти са ви необходими, както и метода на сглобяване на отделните части. Не се отказвайте, ако първия път не се получи, все пак големите открития са направени по погрешка.