Несъмнено поддържаните нокти променят визията на всяка дама. Те й носят самочувствие, което не може да й бъде дадено по друг начин. И това е така независимо дали дамата ще се довери на професионалист или ще се опита да се справи сама вкъщи. Днес на пазара могат да бъдат открити много професионални аксесоари, които може да си закупите на добра цена и с които да направите ноктите си в уюта на вашия дом. 

Докато стоите пред маникюриста си, то вероятно забелязвате няколкото слоя продукти, които той наслагва, за да си тръгнете усмихнати след няколко минути. Свалянето на предишния продукт и почистването са още по-ранни стъпки, които също са от съществено значение. 

Лакирва се с обезмаслител, база, няколко слоя лак. А накрая с топ продукт. Това е последният слой продукт, който се слага при направата на маникюр. Обикновено е прозрачен и се нанася върху всеки лак, независимо дали е цветен или не. Тази последна стъпка добавя слой защита и помага работата на маникюриста да устои на напукване, размазване или поява на подутини. Продуктът е бързосъхнещ, така че да не се тревожите, че ще развалите красотата върху ръцете си. 

Препоръчително е маникюрът да се подновява на всеки 14 дни, но въпреки това много дами посещават салона на около 25-30 дни. Препоръчителният период е такъв, за да може ноктите ви да не израстнат толкова много и дори в последния ден преди посещението на маникюрист, ноктите ви да са все така страхотни.

За какво се използва

По отношение на устойчивостта и издръжливостта, качественият топ продукт може да помогне за предпазване на вашите нокти от счупване, както и да минимизира промяната в цвета на маникюра ви. Плюс това повечето топ лакове ще помогнат той да изсъхне по-бързо. 

Продуктът осигурява оптимална защита срещу надраскване и удължава живота на направеното от вашия маникюрист. С него може да се запечатат всякакви по-големи орнаменти. Този продукт може да се поставя и върху обикновен лак за страхотен ефект. Без лепкав слой при добро изсъхване/изпичане.

За да се възползвате от тези предимства, разбира се, трябва да нанесете продукта правилно, включително да покриете горния ръб на нокътя си, за да го заключите към нокътя. И накрая, винаги се уверявайте, че маникюрът ви е напълно изсъхнал, преди да се върнете към ежедневните ви задължения. Ако пък имате професионална машина за изпичане, то може да действате веднага. 

Видове топ лак

Този топ лак добавя идеален завършек на вашия маникюр. Завършващият ефект може да бъде матов или лъскав. Решението дали ще изберете матиращи продукти зависи изцяло от вас. Имайте предвид, че финалният слой продукт може да трансформира вашия маникюр, така че изберете матов или лъскав ефект според вашето желание. Не се страхувайте да пробвате нещо ново и да експериментирате с ноктите си.

Топ продуктът на водна основа създава бариера между различни орнаменти, пудрите за омбре маникюр и различните фолиа и стандартния топ лак. Той няма да размаже направеното. Това е сто процента сигурно. Затова не се притеснявайте да помолите вашия маникюрист да експериментира върху ръцете си. Ако е професионалист в своята област и работи професионално, то не би трябвало да имате проблем.