Може би една от всички лунички по вашия окачен таван е изгоряла или просто искате да пристъпите към нейната смяна с друга с различен цвят на осветлението? Това няма значение. Независимо от вашите подбуди за смяна, това сваляне и монтиране на новите лампички първоначално може да ви се стори като трудна задача. Но с помощта на нашето ръководство за смяна и нов монтаж, ще станете експерт за нула време.

Като за начало ще трябва да се сдобиете с нужните инструменти за тази смяна. Независимо от вида на луничките ще са ви нужни отвертка, нова крушка или пък нови лунички, ако сте решили да подменяте наред. Ако пък домът ви е старо строителство, вероятно ще се наложи да ползвате и уред за измерване на напрежението, за да сте сигурни, че сте си свършили работата при смяната. Запретнете ръкави и действайте. 

Как се сменява крушка на луничка?

Изключете захранването на банята от кутията с бушони. Отстранете монтажната плочка на старото осветително тяло, ако е нужно, използвайте отвертка. Изключете кабелите и извадете старата крушка. Преди да пристъпите към поставяне на новата електрическа крушка, то извършете връзване на проводниците и след това завийте новата крушка. 

Тази смяна на лампички, монтирани върху таван от гипсокартон, се извършва толкова лесно и бързо. При смяната лунички не са ви необходими някакви сложни схеми и инструменти. В повечето домакинства луничките не са без траф и достигат до максимум 12V, а и са с последователно свързване. 

Съвети за промяна на визията на вашата баня

Доброто осветление променя коренно мокрото ви помещение. Приглушената светлина е по-подходяща за други помещения във вашето жилище. В банята се нуждаете от добра светлина затова монтирайте достатъчно и качествени осветителни тела. Няколко лунички на тавана са страхотно решение.

Използвайте органайзери. В тях ще можете да подредите козметичните продукти на вашето семейство, гримовете, четките за коса, тоалетните принадлежности и всичко останало, което ви дразни да стои разпръснато навсякъде. 

Инвестирайте в шкафове. Изберете за вашата баня красиви шкафове, в които да подредите малки и големи кърпи, а защо не и халатите на всички у дома. В шкафовете може да приберете препаратите за почистване, които трябва да стоят далеч от погледа и досега на деца. Тези мебели трябва да са изработени от висококачествени материали, така че да не се повреждат при досег с вода. 

Заложете на зеленина при смяна на интериора. Цветята винаги носят настроение, без значение в коя стая се намират. За банята се спрете на растения, които могат да виреят отлично в топла и влажна среда, както и на тъмно. В помещение, което е без директна слънчева светлина, растение, което обича слънцето, би загинало бързо.

Подберете правилните аксесоари. Това са довършителни детайли, които са задължителни, за коренна промяна на банята ви. Разположете тук и там свещи, те носят страхотен уют. Или пък декоративни фигурки, които са символични за вашето семейство. Развихрете въображението си в подредбата на интериора.