Страхотното е, че това свързване се случва лесно. И можете да се справите и сами по няколко начина. Единият от тях е с помощта на hdmi кабел. Всички смарт тв имат множество портове, които улесняват сдвояването му с различни устройства. Тогава няма да имате нужда от специални адаптери или пък друго оборудване. Просто включвате стандартен подобен кабел и екранът на вашето преносимо устройство ще се покаже на вашия тв. Ако пък вашия уред няма такъв порт, то трябва да използвате този за usb и отделен хъб.

Ако не ви се занимава с кабели, то прехвърлянето на картина може да стане и безжично чрез wifi. Първата стъпка е да се уверите, че двете джаджи са свързани към интернет мрежата. В настройките на вашия лаптоп проверете за налични устройства за сдвояване. И щракнете върху телевизора, когато се появи в списъка. Така ще подавате поточно съдържание без кабел и без проблеми с връзката. 

Имайте предвид, че двете устройства трябва да поддържат една технология. Не е задължително телевизорът ви да е смарт. Това споделяне на екрана на лаптопа може да се случи и с vga кабел, но качеството на видеото, постигнато с него, е значително по-лошо в сравнение с това на hdmi.

Безопасно ли е за устройствата дублирането на екрана

Използването на hdmi порта на вашия лаптоп няма да го повреди, тъй като затова той е предназначен. Но ако джаджите са леко несъвместими по характеристики е възможно да има забавяне в сигнала или пък лошо представяне по време на игра. Връзката може да бъде компрометирана от нараняване на кабела. 

Подобна връзка е страхотна и по друга причина. Че можете да използвате големия екран на вашия телевизор за екран на вашия лаптоп, докато работите на него. Това е плюс, особено ако мониторът на лаптопа е по-малък и се уморявате да го гледате или пък екранът ви е повреден и така или иначе няма как да го използвате пълноценно. Ако работата ви е свързана с прекарване на часове пред малкия екран, то неизменно ще почувствате страхотно удоволствие от ползването на телевизор. 

Грешка при свързването не е възможна. Невъзможно е да повредите двете устройства. Опитайте се да направите сдвояването сами и няма да сбъркате. Това е страхотна възможност, ако сте любители на киното. Чрез връзката на двете джаджи сами ще контролирате това, което виждате. 

Ще можете да връщате, да паузирате  онова, което гледаемото съдържание. Няма да сте зависими от това какво се излъчва по телевизионните канали. Няма да се налага да плащате за телевизия, а може да гледате любимите си шоута онлайн. Вече много канали предлагат възможността, така че не пропускайте да се възползвате от нея.