Изброените по-долу стъпки са за вариант, когато поставяте пералнята на същото място, където е бил старият. Ако искате да го преместите, то трябва да се уверите, че разполагате с подходящия водопровод. 

Свързването на нова пералня не е трудно, ако имате всички необходими водни връзки. Първо е нужно да отстраните транспортната опаковка. Преместете уреда в исканото помещение. Прочетете внимателно ръководство на потребителя за самостоятелен монтаж и се старайте да не го надраскате по време на разопаковането. Подберете нужните инструменти за монтаж, обикновено ще се нуждаете от най-обикновени клещи. 

Вашата нова пералня ще бъде снабдена с необходимите тръби за свързването и за да работи. Прикрепете входящ маркуч към захранването със студена вода на гърба на машината. Затегнете на ръка и използвайте клещи за допълнително стягане. След свързването пуснете водата за проверка за течове. Добавете и оттичащ маркуч, който е за отпадната вода. Включете пералнята в контакта. Ако е нужно, прибегнете до удължаване на маркучи. 

След свързването преместете уреда на постоянното му място. Престъпете към нивелиране на пералнята и използвайте предните крачета за регулиране на налягането. Пуснете уреда без дрехи в него, за да се измият всякакви монтажни остатъци по тръбите.  

Ако наблюдавате изтичане на вода след свързване, прегледайте отново всички уплътнители и водни клапани, т.е. пристъпете към контрол на течовете. Важно е да спазвате всички електрически изисквания и безопасност при инсталиране, така че да сте сигурни за вашето здраве. Прочетете предварително препоръки от производителя за безпроблемно свързване. 

Съвети за поддръжка на пералня

След като свързването на уреда е минало успешно, то е време да започнете да перете мръсните си дрехи. За да бъде вашия уред в идеално състояние максимално дълго време, то следва да спазвате няколко предпазни мерки. 

Не е препоръчително да оставяте мръсни дрехи в уреда. Те няма да позволят на барабана да изсъхне изцяло, което ще благоприятства развитието на бактерии и плесен. Съхранявайте мръсните дрехи в кош за пране. Не затваряйте и барабана по същата причина. След пране оставете е контейнера за прах отворен, за да се изпари ненужната влага. 

Почиствайте уреда редовно. Независимо дали с почистващи продукти, закупени от магазина, или направени по-екологични варианти от вас самите, то е редно на почиствате уреда веднъж на няколко пранета. Така дрехите ви ще миришат приятно, тъй като натрупалите се отлагания ще изчезнат. 

Внимавайте какво и как перете. Не е препоръчително да поставяте например кални обувки. Почистете ги колкото е възможно по-добре преди да активирате уреда. Така ще си гарантирате, че няма да затлачите допълнително маркучите на уреда. 

Измивайте контейнера за препарати на всеки 2-3 пранета. Независимо на колко градуса перете, отлаганията от перилен препарат и омекотител ще се наслоят в контейнера. С времето там ще се натрупа плесен и контейнерът бързо ще промени цвета си. Почиствайте ръчно и барабана. Забърсвайте периодично стъклото и вътрешността му. 

Задължително е да не препълвате уреда. Перете максимално толкова килограми дрехи, колкото е оказано от производителя.