Сблъсквали ли сте се с това, Вашият малък, но умен приятел да не изписва имената на контактите ви при позвъняване, а вместо това да има само телефонния им номер?  Ако отговорът е "Да", то продължете с четенето, защото в онлайн магазин 4sales.bg, освен страхотни продукти, които са досущ като smart watch модели на Samsung или Huawei, но на много по-ниски цени, може да откриете и супер съвети!

Именно заради това, освен най-актуални и качествени модели, и марки продукти, даваме и много полезна информация към тях – ние държим на Вас и всичко, което трябва да знаете за тях! Бъдете отговорни в избора си!

Ако възникне проблем, направете следното, защото е добре да знаете кой Ви търси:


Дайте разрешение за достъп до конт
актитеСлед като сдвоите смарт часовника с телефона си, той автоматично получава разрешение за достъп до контактите от телефона Ви. Когато получавате входящо повикване и името на контакта е запазено в SIM картата или като телефонен контакт, то се показва името на обаждащия се. Ако наименованието на контакта не е запазено, то се показва само номер. Ако някой контакти показват името на контакта, а понякога само номера, това може да е, защото случайно сте отказали разрешението за достъп до контактите на телефона си.

  • Ако сте с iOS, отворете Bluetooth списъка на телефона си, докоснете удивителния знак до обозначението на Вашия смарт часовник, за да изведете екрана с настройки и активирайте синхронизирането на контактите.
  • Ако сте с Android, отворете Bluetooth списъка на телефона си, докоснете удивителния знак до името на Вашия смарт часовник, за да изведете екран и включете Споделяне на контакти. След това, отворете Настройки > Приложения > Приложения към ... > Разрешения > Контакти и докоснете "Разрешаване". Това може да варира в зависимост от модела телефон, който имате. Най-накрая, прекратете сдвояването на устройството от телефона си и след това, сдвоете отново двете устройства. Позволете на Вашия умен часовник да осъществява достъп до контактите на Вашия телефон, когато сдвоявате.

Проверете дали означението на контакта не съдържа специални знациВ случай че името на контакта съдържа специални знаци, Вашият смарт помощник може да не ги разпознае. И така - той няма да го показва, а само и единствено ще изпише телефонния му номер. Препоръчваме Ви да не използвате специални знаци при именуване на контактите Ви.

Запазване на телефонни номера в паметта на телефонаПрепоръчваме Ви да запазвате номерата директно в паметта на телефона. Смарт часовникът първо осъществява достъп до контактите, намиращи се в паметта на телефона, а чак след това до контактите в сим картата.

Това са нашите съвети, които може да последвате и да разрешите възникналия проблем. Преоткрийте света на технологиите и го разгадайте, за да се възползвате от всичките му функционалности. С 4sales.bg изборът е лесен, защото нашите експерти избират най-доброто, за да го получите веднага!