Сблъсквали ли сте се с това, Вашият малък, но умен приятел да не изписва имената на контактите ви при позвъняване, а вместо това да има само телефонния им номер?  Ако отговорът е "Да", то продължете с четенето, защото в онлайн магазин 4sales.bg, освен страхотни продукти, които са досущ като smart watch модели на Samsung или Huawei, но на много по-ниски цени, може да откриете и супер съвети!

Именно заради това, освен най-актуални и качествени модели, и марки продукти, даваме и много полезна информация към тях – ние държим на Вас и всичко, което трябва да знаете за тях! Бъдете отговорни в избора си!

Ако възникне проблем, направете следното, защото е добре да знаете кой Ви търси:


Дайте разрешение за достъп до конт
актите



След като сдвоите смарт часовника с телефона си, той автоматично получава разрешение за достъп до контактите от телефона Ви. Когато получавате входящо повикване и името на контакта е запазено в SIM картата или като телефонен контакт, то се показва името на обаждащия се. Ако наименованието на контакта не е запазено, то се показва само номер. Ако някой контакти показват името на контакта, а понякога само номера, това може да е, защото случайно сте отказали разрешението за достъп до контактите на телефона си.

  • Ако сте с iOS, отворете Bluetooth списъка на телефона си, докоснете удивителния знак до обозначението на Вашия смарт часовник, за да изведете екрана с настройки и активирайте синхронизирането на контактите.
  • Ако сте с Android, отворете Bluetooth списъка на телефона си, докоснете удивителния знак до името на Вашия смарт часовник, за да изведете екран и включете Споделяне на контакти. След това, отворете Настройки > Приложения > Приложения към ... > Разрешения > Контакти и докоснете "Разрешаване". Това може да варира в зависимост от модела телефон, който имате. Най-накрая, прекратете сдвояването на устройството от телефона си и след това, сдвоете отново двете устройства. Позволете на Вашия умен часовник да осъществява достъп до контактите на Вашия телефон, когато сдвоявате.

Проверете дали означението на контакта не съдържа специални знаци



В случай че името на контакта съдържа специални знаци, Вашият смарт помощник може да не ги разпознае. И така - той няма да го показва, а само и единствено ще изпише телефонния му номер. Препоръчваме Ви да не използвате специални знаци при именуване на контактите Ви.

Запазване на телефонни номера в паметта на телефона



Препоръчваме Ви да запазвате номерата директно в паметта на телефона. Смарт часовникът първо осъществява достъп до контактите, намиращи се в паметта на телефона, а чак след това до контактите в сим картата.

Това са нашите съвети, които може да последвате и да разрешите възникналия проблем. Преоткрийте света на технологиите и го разгадайте, за да се възползвате от всичките му функционалности. С 4sales.bg изборът е лесен, защото нашите експерти избират най-доброто, за да го получите веднага!