А, колко е важна резолюцията на дисплея му и как да я подобря? В тази статия ще Ви дадем няколко съвета, с които да подобрите картината на Вашия най-добър приятел и да я направите още по-качествена.

Макар и нещо, което присъства във всяка къща, то доста често остава неразбрано, което води до неизползване на пълния му капацитет. А, защо да се лишавате от всичко, което може да Ви предложи телевизора като HD или Full HD? Сега ще разберем как да подобрим картината му с няколко добри настройки, дори без да мърдате кабела, ако има такъв! Нека започваме с подобряването!

Проверете яркостта на LCD екрана на Вашия smart tv


Това е известно като фоновото осветление на смарт тв. Ако на телевизионното изображение липсва сияние, докато сенките са добре дефинирани, то фоновото осветление е твърде слабо настроено. Коригирайте изображението! Важно е да споменем, че консумацията на електроенергия на телевизора може да се увеличи с до 30%!


Подберете правилните цветове


Често, от фабриките, много телевизори са настроени с твърде силни цветове. Това е впечатляващо в началото, но в дългосрочен план е по-скоро натрапчиво, особено след като в резултат на това се губят детайлите на изображението. Решението обикновено е избора на правилен режим на картина. Режими като "филм" или "кино" осигурят добри цветове. "Стандарт" или "Динамично" пък са твърдя ярки. Също така, настройте цветовата гама на "топло".

Неприятни ивици

Колкото по-голям е телевизорът, толкова по-размити контури в движенията или дори ивици могат да бъдат забелязани от нас - зрителите. В зависимост от модела, в менюто може да има опция за тяхното отстраняване. Най-често се нарича "Clear Motion". В зависимост от модела, обаче изображението става по-тъмно и дори твърде. Освен това, картината може да трепти, което не е никак приятно. Просто опитайте!

Изсветляване на сенките за подобряване на екрана

Ако в тъмните зони на изображението не се виждат детайли, то има няколко възможни решения. Вижте дали е включен подобрителя на контраста. Всичко, което гласи "Разширен контраст", "Подобряване на контраста" или подобно, трябва да бъде деактивирано! Ако това не помогне, увеличете яркостта на изображението. Въпреки това, наситеното черно в изображението не трябва да става сиво.

Повече дефиниция в светлите зони

Котролерът на контраста е отговорен за правилната настройка на ярките части на изображението. Ако настройката е твърде висока, то това ще се отрази на изображението. Тук също проверете дали е активиран подобрител на контраста.

Намалете двойните очертания

Ако върху висококонтрастните ръбове на изображението се образуват фини линии, телевизорът изостря картината. Изглежда неестествено и преувеличено. Намалете остротата, докато вече започнат да не се виждат двойните контури.

Активирайте HDR и подобрете картината

Вашата игрова конзола предоставя HDR изображения, но телевизорът Ви не реагира? Тогава съответният HDMI не е активиран за HDR. Тази настройка може да бъде намерена в общото меню, а не в настройките при картината.

Подобрете възпроизвеждането на детайли в 4k


Различните телевизии не могат да разберат дали фините структури на изображението са просто досаден шум или желан детайл - като пори на кожа, стръкче трева на футболното игрище и много други. Ако картината изглежда лоша в детайлите, то тук проблемът е в намаляването на шума, а проблемът може да коригирате от опцията "Цифрова обработка".

Тук, във онлайн магазин 4sales.bg, ще откриете най-добрите отговори на Вашите въпроси, защото ние държим на това да сте информирани. А, освен полезни съвети, ще откриете и изкушаващи предложения на супер цени!