Правенето на снимки с тях е изключително лесно, а снимката е достъпна веднага. А, сега да започваме да снимаме, защото искаме да направим най-готиното фото!


Стъпка 1


Намерете и изтеглете софтуера, необходим, за да се снимаме с Вашето уеб устройство. Софтуерът е различен в зависимост от модела на Вашия компютър. Намерете го като използвате вградената функция за търсене на WIndows. Отворете стартовото меню и потърсете термини като "уеб камера" или "камера". Ако не може да намерите необходимия софтуер на Вашия компютър, някой популярни безплатни програми, които могат да Ви помогнат са - ManyCam или Yewcam, също и много различни апликации, и приложения.

Стъпка 2

Уверете се, че Вашата уеб устройство е активирано и почти готово, за да се снимаме. Някой лаптопи разполагат с превключватели за включване/изключване на самата камера, докато други могат да се включват и изключват с помощта на комбинация от клавиши на клавиатурата. В повечето случаи ще откриете, че един от клавишите - "F", в горната част на клавиатурата Ви има изображение на уеб камерка. Ако тази опция липсва, посетете уебсайта на производителя, в който със сигурност ще намерите инструкции за активиране на устройството.

Стъпка 3


Конфигурирайте настройките на камерата. Софтуерът на уеб устройството може да е конфигуриран правилно при първото снимане. След като стартирате програмата, погледнете в менюто "Файл" и около интерфейса, за да видите дали има някакви настройки, които може да промените и да подобрите изображението. Може да разгледате "разделителна способност", "яркост" или пък "контраст". Запомнете - няма идеална настройка, просто изберете тези, които Ви харесват!

Стъпка 4

Проверете къде софтуерът Ви ще запази снимката. Преди да се снимате, направете тестово изображение, за да знаете какъв ще бъде резултатът и къде програмата ще го запази. Това ще Ви улесни много като се върнете да го търсите по-късно!

Стъпка 5

Направете снимката, която желаете. Обикновено има бутон, на който е изписано "Заснемане", “Снимане“ или нещо подобно, което се показва ясно в интерфейса на програмата.



Освен полезни съвети и идеи относно заснемането на видеоклип или снимка на Вашия лаптоп, в онлайн магазин 4sales.bg ще намерите разнообразни продукти като уеб камери за компютър и лаптоп с щипка и други, които ще можете да закупите, ако Вашето устройство не разполага с вградени такива. Доверете се на избора на нашия квалифициран персонал! Нека се снимаме заедно!