А защо не осъществим това с надуваема лодка, която ще ни предостави възможността да се любуваме на природата, да отпуснем съзнанието си от излишните тревоги, но и да се сближим с любимите си хора, да направим нашия и техния ден по-хубав. Освен любители, могат да я използват и рибари. Лесно можем да я пренесем съхраняваме, не заема много място и можете да я използвате навсякъде по всяко време.

Материали, от които се изработват лодките.

Те са два основни вида:

 • Еластомери

 • Пластомери

Първият вид елементи при нагряване не се превръщат в пластмаса. От тях, с най-добро качество за изработване на надуваема лодка, са хипалонът и неопренът. Хипалонът е изключително устойчив срещу UV- лъчи, но скъп материал. Неопренът няма устойчивостта на хипалона ,но за сметка на това е по-евтин.

Вторият вид при нагряване се втечняват. Главните са PVC и PU.PU(полиуретанът) е издръжлив на износване ,но има висока цена.PVC(поливинил хлорид) има отлично съотношение качество-цена.

И сега вечният въпрос дали да изберем хипалон, или PVC? Всичко зависи от това, което Вие търсите. Разбира се, трябва да се съобразите с условията на средата, в която живеете и качеството, което предпочитате.

Ако живеете в горещи райони, изберете хипалон. Т.к. въпреки нагряването на надуваеми лодки до високи температури, ще остане здрав ,както вече споменахме, той е термоустойчив. При студен и умерен климат, PVC ще свърши изключителна работа. Трябва да се полагат съответните грижи, за да можем да ги съхраняваме правилно. 

Как да съхраняваме надуваема лодка?

 • Покривало;

Прекрасен начин, по който да я съхраняваме и чрез който да я защитим от атмосферните условия. То ще я предпази от опасните UV-лъчи, които намаляват нейното качество и време за използване.

 • Защитни средства;

Противообрастващата боя за плавателен съд намира приложение за нанасяне върху дъното. Предотвратява прикрепване на водорасли, миди и насекоми. Внимавайте за избора си, т.к обикновената боя не се втвърдява правилно и можете да влошите състоянието на инвестицията си.

 • Почистване.

Правилната поддръжка възпрепятства образуването на петна, посивяването и инвазията от микроорганизми. Затова трябва да я почистите добре след употреба. Използвайте вода и почистващ препарат, с които да премахнете драскотини, морска сол и пясък. След това я подсушете след изплакване. Вземете суха кърпа и попийте излишното количество вода. Можете да я оставите на слънце да изсъхне, но не за дълго време. При употребата на почистващи продукти, можете да използвате специално предназначени за това, но не и такива които съдържат ацетон, белина, амоняк, защото ще атакуват лепилата и обезцветят тъканта.

За какво трябва да внимаваме при съхранение на надуваема лодка?

 • Препоръчва се да я съхранявате в помещение с регулиран климат, защото ако бъде оставена на агресивните атмосферни влияния може за по-къс период от време да се разпадне. Съхраняването ѝ в килер, мазе, гараж е сигурен начин за удължаване на използването ѝ.

 • Обилното подсушаване след почистване, преглед на местата, на които се задържа повече вода и допълнително внимание към тях, е индикатор за добре свършената работа. Т.к. ако остане вода може да се развият колонии от микроорганизми, плесени и мухъл, което ще съкрати живота на плавателното средство.

 • В помещението, в което искаме да я съхраняваме трябва да сме сигурни ,че няма да има нашествие от гризачи ,домашни любимци или други животинки. По време на играта си с нея, могат да я продупчат, а гризачите да си свият гнезда, за да могат да оцелеят през съответния сезон. Можем да я съхраняваме ѝ в надуто състояние особено при наличието на двигател, да я закачим към тавана или да я съхраняваме в разпуснато състояние, като запълним съответните дупки и поставим капани.

Как правилно да я сгънем?

 • Отстранете всички аксесоари като гребла, възглавнички, твърдо дъно и др.;

 • Изкарайте въздуха от надуваема лодка ,като развъртите всички клапани;

 • След това натиснете трънеца надолу и навътре, за да стане плосък и да достигне земята;

 • Сгънете изпуснатите части на тръбата ,които излизат над трънеца;

 • Разположете тръбите по такъв начин ,че да не са по-широки от трънеца;

 • Започнете да я навивате бавно, внимавайте да не я омотавате прекалено разпуснато, защото може да не се побере в съхраняващото средство, не оказвайте голям натиск върху шевовете;

 • При всяко сгъване леко натискайте надолу с тежестта на тялото си. Това помага за извеждане на още повече въздух от надуваемата лодка;

 • Спрете да навивате когато достигнете предната част на надуваемата лодка. Предната част я сгънете я наполовина и я приберете в рулото.

 • След това можете вече да я поставите в съхраняващото я средство и да я приберете в избраното от Вас помещение.

Продукти, които предлага 4sales.

В нашият онлайн китайски магазин можете да откриете всякакъв вид надуваеми лодки на ниски цени. Материалите, от които са изработени са висококачествени и някои от тях разполагат с допълнително оборудване като възглавнички, гребла и други детски екстри, които ще направят плаването още по-приятно. Магазинът ни разполага с гумени, PVC, каучукови, с твърдо дъно надуваеми евтини продукти. Можете да избирате между различна големина и вместимост, предимството им  е, че са удобни за съхранение във всяко помещение. Затова побързайте и не изпускайте огромните промоции и възможността да реализирате още една Ваша мечта.