Една част от тях са смарт часовниците. Освен, че са лесни за употреба, а и ни предоставят възможност да сме запознати с нашето здравословно състояние, да комуникираме помежду си, да снимаме и още полезни дейности, но и ни държат в крак с модата.

Какво представлява смарт часовникът?

Смарт часовникът е устройство, което се носи на китката. Има дигитален сензорен дисплей, крачкомер и редица други функции ,съчетаващи тези на лаптопите и мобилните телефони. Съдържа опцията блутут, чрез която се свързва с Вашия мобилен апарат и Ви позволява да го използвате по всяко време.

Какви са първоначалните настройки?

Те се състоят от няколко лесни стъпки ,с които да конфигурирате умния си уред за директна работа или забавления.

  • Заредете устройството, за да го използвате;

  • Сверете датата и часа;

  • Изберете език;

  • Създайте акаунт в приложението или уебсайт;

  • Свържете се с вашия телефон чрез приложение или блутут.

Методи за свързване на интелигентния часовник с телефон.

Те биват два:

  • Чрез Bluetooth;

Активирайте опцията блутут на мобилното Ви устройство и  го направете видимо, за да се осъществи връзката. Включете часовника.

След това сканирайте за налични апарати и когато Ви излезе името на устройството, което е по подразбиране ,натиснете на него, за да се свържете. Ще ви излезе код и на двата уреда. Ако кода съвпада изберете „сдвояване“.

  • Чрез приложение.

В зависимост от марката,се използват различни приложения ,които могат да се открият в Google Play и да свалите безплатно.Ако часовника е на Apple приложението е вградено в телефона със система IOS 8.2 или по-нова версия.

При този вид свързване свалете и инсталирайте приложението, активирайте отново Bluetooth на телефона Ви и включете часовника. Отворете приложението, натиснете бутон “Start set up”, прочетете и приемете общите условия за ползване, за да продължите. Когато името му се появи на екрана, натиснете върху него. Отново ще се появи код и на двете устройства, които трябва да проверите дали съвпада. След това ги сдвоете.

С какви телефони могат да работят?

При закупуването им обърнете внимание на съвместимостта им спрямо Вашият телефон. Тоест да отговарят на операционната му система. Например ако имате телефон със система Android не можете да използвате Apple Watch т.к. те използват само IOS.Също така проверете версията на устройството Ви, защото повечето смарт джаджи работят с не по-ранни от 4.4.

Модели смарт часовници.

  • Мъжки;

  • Дамски;

  • Детски.

За какво най-често се използват?

За да улесним нашето ежедневие ги използваме за изпращане на съобщения, разговори, правене на снимки, можем да получаваме информация от тях за времето, пулсът ни, да влизаме в приложенията Facebook, WhatsApp и т.н. Можем да тренираме с тях и да наблюдаваме прогреса си в сферата на спорта. Спестяват ни време на ровене в джобовете за телефоните ни, вечните въпроси и чудене дали пак не сме ги загубили някъде, непрестанната паника. Животът ни става все по-спокоен, защото всичко от което имаме нужда се побира в един дисплей, който се намира на ръката ни. 

Продукти, които нашият онлайн магазин предлага.

Ако обичате морето, запалени сте по плуването, но не желаете да сваляте smart watch-а от ръката си, онлайн магазинът 4sales, Ви предлага  водоустойчиви евтини китайски продукти с високо качество, които ще бъдат с вас по време на най-щастливите Ви моменти. Можете и да си закупите такива видове, които имат издръжлива батерия и Ви съпътстват на важни срещи, през които да не се налага да използвате телефона или да пречат на работата Ви. Прекрасни са за деца, т.к. могат по всяко време да отговарят на обажданията Ви. Няма нужда да се притеснявате постоянно, защото ще сте наясно как е детето Ви. Съдържат GPS функция, с която да следите местоположението на вашите деца, приятелка или приятел. Имат разнообразен евтин дизайн, цветове и форми, чрез които бихте могли да използвате да разнообразите стила си.

Смарт часовниците са добър спътник, с които бихте могли да направите ежедневието си още по-интересно и вълнуващо.