Няма да се притесняваме дали портовете на нашия компютър, лаптоп, таблет няма да ни стигнат, за да свържем всички устройства. Можем да вършим ангажиментите си без прекъсване благодарение на тази иновативна технология. 

Какво представляват разклонителите за USB?

USB хъбът е устройство, което разширява единичен USB порт до няколко гнезда от същия тип, предоставяйки възможността за включване на повече от един USB апарат към дадения порт. Той е разклонител за усб устройства. Включва се към компютъра или лаптопа Ви и позволява да свържете повече устройства, отколкото позволяват съществуващите портове.

Делят се на два основни типа според захранването:

  • Външно захранване;

Този тип  получава захранване от компютър или от друг самостоятелен хъб, затова не изисква включване в електричната мрежа. Към него може да свържете устройства, които имат ниска мощност.

  • Собствено захранване.

Този тип има адаптер за променлив ток, който осигурява външно захранване на концентратора. За да го използвате, е нужно да включите кабела на адаптера към електрически контакт или захранваща лента. Можете да свържете повечето усб устройства към него. Типичните хъбове със самостоятелно захранване имат няколко входа, най-често четири или седем.

За да закупите подходящия модел, обърнете внимание на следните фактори:

  • Издръжливост;

Изберете устройство, което е не само мощно, но и достатъчно надеждно, за да се справи с количеството данни, които се подават през него. Вижте от какви материали е направено, за да сте сигурни че е достатъчно издръжливо, тъй като някои от тях са склонни да се счупят лесно или дори да прегреят.

  • Мощност;

  • Размер и преносимост;

Размерът и преносимостта може да са проблем. Ако ще го използвате в движение, тогава малкият размер и ограниченият брой връзки може да са подходящи. За домашна употреба, когато самата работа изисква използване на повече апарати, тогава са необходими много по-високи нива на свързаност с повече интерфейси.

За какво се използват?

USB хъбът може да се използва за свързване на цифрови фотоапарати, четци на карти, клавиатури, мишки, MP3 плейъри, джойстици, уебкамери, флашки, с апарати, поддържащи операционна система Windows и Mac и Android и не само. Използват се за кола и за таблет. Освен това са идеални за зареждане на телефони. Дори няма да бъде необходимо да се разхождате из стаята и да търсите свободни контакти, т. к. концентраторът ще Ви е под ръка. Ще Ви спести излишно време. 

Какви USB хъбове ще откриете при нас?

В нашия онлайн магазин 4sales ще намерите продукти на ниски цени и високо качество. Те имат уникални характеристики, дори и допълнителни екстри, които ще направят използването им още по-голямо удоволствие.  Нека се спрем на факта, че концентраторите са изградени от материали, които са устойчиви на загряване. Жаковете им са покрити от специални покрития, които предпазват тяхното повреждане и предоставят безопасност при тяхната употреба. Имат различни размери. Можете да си изберете мини вариант или по-масивни. Това, разбира се, зависи от типа на дейността, която ще извършвате с тях. Поддържат всички версии на USB, дори съдържат и Micro усб портове. 

Усб хъбовете са отлични помощници, затова не пропускайте възможността да се сдобиете с един от горещите ни предложения.