Какво е радарът?



Радарът е активен метод, чрез който се предават и приемат микровълни от GHz-диапазона. Радарните сензори се използват за безконтактно откриване, проследяване и локализиране на един или повече обекти с помощта на електромагнитни вълни.

Как функционира радарното откриване?

Радарната антенка излъчва сигнал, който е под формата на вълни, движещи се със скоростта на светлината. Те са незабележими за хората, а когато "ударят" обекта, сигналът им се връща обратно към сензора - подобно на ехо. Сигналът, пристигащ към антената, съдържа информация за открития обект. След това, тази информация се идентифицира и локализира.

Какво всъщност представлява технологията?

  • Безконтактна работа. Радарното откриване е напълно безконтактно, също и няма нужда от директен контакт с обекта, който трябва да бъде открит - дори на големи разстояния;
  • Анонимност. Сензорите на устройството образуват вид облак от точки, който дава индикация;
  • Голям обхват. Радарните сензори засичат движещи се, но и неподвижни обекти. След обработката на сигнала, получените чрез отражението данни, предоставят цялата необходима информация;
  • Променливост на обхвата. Радарните вълни се разпространяват свободно в пространството. В зависимост от техническото развитие на сензора и предназначението му, при необходимост могат да се достигат екстремни диапазони;

Какви са предимствата на устройството?

  • Не е зависим от времето;
  • Екстремните температури не са проблем;
  • Работи на светло и тъмно;
  • Не изисква поддръжка;
  • Проследява и локализира обекти;

На какво да обърнем внимание при избора на такова устройство?



Няма нищо по-добро от свободата да се отпуснете и да шофирате с увереност - това Ви дава инвестицията в радар детектора. Моделите, които предлагаме в онлайн магазина на 4sales.bg съчетават перфектен дизайн с модерна технология. Те Ви предлагат достъпна и удобно защита от глоби за превишена скорост.

  • Лазерната технология, която се използва най-много

Радар детекторът с лазерен сензор е в състояние да открие лазерни лъчи пред Вас, но не и зад или отстрани Вас. 360-градусовото лазерно откриване има два сензора, за да се търси навсякъде около вас, но тези модели са по-скъпи. - Режими за чувствителност и селективност. Чувствителността означава колко добре един радар детектор може да улови радарни сигнали. Колкото по-чувствително е устройството, толкова по-вероятно е той да Ви даде своевременно предупреждение. "Градският режим" намалява обхвата или чувствителността , така че да получавате по-малко фалшиви сигнали от източници, напр. от устройства за отваряне на гаражни врати. Тази функция е полезна за градско шофиране. Някой детектори с вграден GPS, предлагат чувствителност, базирана на скоростта, която се променя в зависимост от това, с колко километра в час карате. Добрият радар детектор предлага оптимален баланс между висока селективност и висока чувствителност.
Има и много други неща, на които да обърнете внимание, като незабавно включване, GPS и други, но това вече зависи изцяло от Вашите предпочитания за допълнителни екстри.

Избегнете непредвидените глоби, но и шофирайте внимателно, защото някой Ви обича и чака у дома!