Защо е важно да ползваме качествен сешоар? 

С изключително внимание подбрахме най-добрите сешоари, според различните изисквания и критерии. Здравата коса е приоритет, защото винаги трябва да изглеждате неотразимо!


Размер. Да, помислете добре, защото удобството също е важно. Ако пътувате по-често и сешоарът Ви е необходим, то се ориентирайте към по-малък и компактен модел, който ще можете да сложите в чантата или куфара и няма да заема много място. В случай че ще го ползвате най-често в домашни условия, то – по-големият вариант е подходящ.

Мощността, всъщност е въздушната сила на сешоара. Различните степени предполагат различна или по-голяма въздушна струя. Това е с цел защитаване на косъмната структура от прекомерна топлина. Най-добрите сешоари са между 1800W и 2000W. Времето за сушене е по-малко, а вредата от тях е в пъти по-малка, за разлика от тази при моделите с по-висока мощност.

Как да изберем правилния сешоар за нашата коса?


Технология - йони срещу турмалин. Йонната технология разпада водната молекула, която носи положителен заряд. С тази йонна функция - косата се изсушава много по-бързо и лесно, но може бързо да я пресуши (особено при бързо стилизиране). Добре е да не използвате винаги максималните скорости на сешоара, както и температура. Препоръчваме на дамите с коси, склонни към омазняване или прави да са по-внимателни с този тип сешоари.
Има йонни сешоари с турмалин. Турмалинът е минерал, който насърчава изглаждането на косъма като задържа влагата в него и увеличава ефекта на йоните. Крайният резултат е добре изсушена и бляскава коса. Препоръчваме да се употребява от жени с къдрава, гъста коса и такава с дебел косъм, по-трудна за изсушаване.
Връзката между здравата коса и сушенето със сешоар
Студен въздух. Задължително, ако искате блясък и бърза фиксация на Вашата прическа. След като почти сте изсушили косата си, настройте студената струя. Така ще стилизирате максимално добре прическата си и ще предпазите косата си от допълнително увреждане, а също цъфтежите ще бъдат редуцирани.

Приставки. Основната е стандартната дюза, която насочва въздушната струя на сешоара. Благодарение на нея изсушавате бързо косата. Следващата основна приставка е дифузерът - особено за хора с къдрави или чупливи коси.

Контрол - температура и сила. Това са важни настройки, за да не увреждате косата си. Съветът ни е никога да не задържате сешоара само върху една секция прекалено дълго, за да избегнете пресушаването. Използвайте най-ниските степени, когато вече сте към края на стилизирането.

4sales.bg Ви предлага различни видове сешоари, които ще са Вашия незаменим помощник дълги години при стилизирането на Вашата коса. Съветите, които 4sales.bg Ви дава при закупуването на подходящ сешоар, са с цел здрава и красива коса, която няма да остане незабелязана!