Всички знаем, че измиването на прозорците от външната страна понякога е трудно и доста рисковано занимание, особено ако се намираме на висок етаж в блок. По-долу искаме да Ви представим специалните стъклочистачки с магнит, които ще Ви помогнат да измиете прозорците си ефективно, без да се налага да рискувате излизането Ви отвън.

Какво представлява магнитната стъклочистачка

Така, благодарение на двата индивидуални магнита в едната и другата част, стъклочистачката извършва едновременно двустранно почистване на прозорците отвън и отвътре. Ефектът е наистина зашеметяващ, а използваното време - двойно по-малко.

Как става чистенето на прозорци с магнитната чистачка

Когато искате да пристъпите към лесното почистване на прозорците, трябва да разедините двете ръкохватки на стъклочистачката с магнит и едната да я поставите отвън, а другата отвътре. Важна особеност е двете ръкохватки да са точно една срещу друга, така магнитната сила е достатъчно голяма и при движение на ръкохватката отвътре, да се движи и тази отвън.

При почистването, препоръчително е да привържете външната част с връвчица, която да придържате в случай, че магнитът изпусне, за да се предотврати падане и удар на някой преминаващ. Процесът протича в следната последователност:

  • В самото начало, напръскайте стъклото отвън и отвътре с почистващ препарат или само с вода;

  • Едната част, която е предназначена за отвътре се поставя в начална позиция в близост до дограмата и се придържа, докато с другата ръка се постави външната ръкохватка с връвчицата, така че да е срещуположна на тази, която държите в момента;

  • Магнитите и на двете части ще влязат във взаимодействие и ще започнат взаимно да се привличат. Сега вече можете да пуснете вътрешната част и тя ще остане залепена;

  • Положението на ръката трябва да е удобно за работа, когато хванете дръжката на вътрешния елемент;

  • Сега започнете почистването с леки и плавни движения, по цялата повърхност и ще видите как външната част ще започне да следва траекторията на вътрешната, която Вие направлявате с ръка. Така дирята след преминаване ще остава по-чиста от тази, през която предстои да преминете с четките.

Трудности биха могли да настъпят, ако трябва да извършите почистване на стъклопакет, който е многопластов и дебел. В този случай, има вероятност магнитите да нямат достатъчно мощ за привличане помежду си. Важно е, когато правите своя избор на уред за почистване на прозорци с магнит, да обърнете внимание на допустимите милиметри за дебелина на стъклопакета.