Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Всичко за сгъваемите телефони

Friday, Apr 16, 2021
0 reviews
Всичко за сгъваемите телефони

Ако през 90-те и 2000-та година имахме телефони тип мида, то днес живеем в ерата на сгъваемите телефони. Сега ще разберем особеностите на тези мобилни устройства от ново поколение и как да направим правилния избор? Ще видим ТОП-марките към момента, както и някои от техните нови модели.

Какво представляват сгъваемите телефони

Освен познатите днес размери на корпуса, тези устройства могат да се разгъват през средата и дисплеят им да става два пъти по-голям от познатите до момента 5” или 6”. Това е възможно, благодарение на подвижната част на корпуса, която позволява неговото сгъване и разгъване в средата, разделяйки се на две части.

Как е възможно дисплея да се сгъва? Технологиите през годините прогресивно напредват и днес вече можем да се похвалим с наличието на многослойна структура, състояща се от гъвкави полимери вместо защитно стъкло. Така всъщност става възможно и огъването на дисплея, а неговите самостоятелно светещи пиксели могат да изобразяват картината дори и в сгънато състояние.

Някои от ТОП-марките днес са Samsung с нейния Galaxy Fold или iPhone X Foldable на Apple. Те обаче не са единствените със сгъваеми телефони. Xiaomi също предлага свое решение в лицето на Foldable, както и Motorola с нейния RAZR 2019. Разбира се, тепърва предстои да се появят нови предложения и при останалите играчи на пазара.

Как да изберете сгъваем телефон

С оглед на по-горе описаните особености е важно да разгледаме и главните точки за правилен избор на подобни нови модели смартфони с необичаен към днешна дата форм-фактор:

  • цена - в зората на своето съществуване днес подобни устройства не са никак евтини, но това вероятно се дължи и на трудностите в производствения процес;

  • екран - важно е да знаем, че сгъваемите телефони са значително по-дебели от техните по-стари колеги. Това създава известни неудобства при носене в джоба, така че избора на размера на дисплея трябва да бъде съобразен с тази особеност;

  • технически характеристики - съвременните мобилни устройства от този тип трябва да притежават поне 8GB RAM и постоянна памет минимум 128GB. Важно е да се обърне внимание на автономията с едно зареждане и дали устройството поддържа Fast Charge функцията;

  • надеждност - много важно днес при покупката на смартфон е осигуряването на неговата протекция на корпуса и екрана, чрез специалните аксесоари за защита. При избора проверете надеждността на сгъваемата панта; да не скърца, да липсват каквито и да е луфтове.

За повече информация и професионално съдействие за избор и покупка на сгъваеми телефони, свържете се с експерт на онлайн магазин 4sales.bg.

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.