В последните няколко години много усилено се шуми около сензацията наречена “конски шампоан”.Редица печатни и онлайн медии излязоха със статии за различни публични и известни личности, които го използват, за да поддържат своята коса здрава и блестяща или по време на борба с косопада.

Истината е, че този вид шампоан наистина показва невероятни резултати за сравнително кратък период от време при редовната му употреба. Все повече дами се доверяват на “конския шампоан”, когато искат да подсилят и забързат растежа на косата си, а господата най-често достигат до него при търсене на различни решения за спиране или намаляване на оплешивяването.

Каква е магическата формула на нашумелия конски шампоан?

Всичко се крие в специално разработената формула на този козметичен продукт познат още на масата като “тривитаминол”. Той е разработен на основа на човешкото PH и съдържа редица полезни съставки, измежду които са и естествени масла, витамини и екстракт от памук. Изключително богат на биотин или така наречения витамин B7, за който е известно, че участва в механизма за контрол на обменните процеси в човешкото тяло и укрепва връзката между отделните косми и техните луковици и и самия скалп. Това е и причината да е толкова ефективен резултата при употребата му срещу косопад. Освен това биотинът подхранва, хидратира и ускорява космения растеж.

Втората основна съставка в конския шампоан е познатия на всички хинин, чието основно действие е да стимулира кръвната микроциркулация. Той подпомага движението на полезни вещества в луковицата на косъма и също забързва процеса по растеж.

Последен, но не на последно място по важност е и кератинът, който също се съдържа в големи количества в този вид шампоани. Кератинът всъщност представлява протеин, който съставя човешката коса и кожа, както и рогата копитата и при животните. Той се състои от кератиноцити, които са основен вид клетки в епидермиса на кожата. Когато този слой се увреди по някаква причина, то косата започва да става суха и чуплива. Кератинът подхранва косъма в дълбочина, като създава защитен филм и придава дълготраен блясък. 

Какви са ползите за растежа на косата и човека като цяло

Както вече споменахме по-рано, действието на конския шампоан е изключително силно и от него могат да се възползват както дамите, така и господата. Подготвили сме и списък с някои от основните ползи на потребителя, до които редовната употреба на този шампоан може да доведе:

  • Заздравяване и удебеляване на косъма;

  • Ускорен растеж;

  • Дълбока и дълготрайна хидратация;

  • Естествен блясък;

  • Предпазване на скалпа от външни замърсявания;

  • Успешно решение за косопад и оплешивяване.

Защо в 4sales.bg го препоръчват?

Благодарение на многото отзиви от доволни клиенти ние сме се убедили в ефективното и дълготрайно действие на конския шампоан и смятаме, че той е една задължително придобива за всеки дом. Може да бъде полезен при борбата с различни проблеми и употребяван както от жени, така и от мъже. При нас можете да намерите комплект от конски шампоан и маска за коса!