Двустранната радио-комуникация се използва не само от органите за публична безопасност като полицаи и пожарникари, но и при редица други професии и активности. 

Защо продължава да се произвежда и да се търси от потребителите?

Както вече споменахме, уоки-токитата намират широко приложение в различни среди и ситуации. Благодарение на своята практичност като устройство те се търсят от потребителите както за употреба в работата, така и в свободното време.

Радиостанциите могат да ви бъдат полезни по време на риболов с приятели, къмпинг в гората или пък за планински и скални катерения.

Освен по време на работния процес, често се случва и в свободното си време да изпадаме в ситуации, в които имаме слаба или никаква връзка с околните. Въпреки, че живеем в ера на смарт устройства, все още има места, на които няма обхват, а и по-новите модели телефони обикновено нямат издръжлива батерия. Наличието на уоки-токи ви гарантира спокойствието, че по всяко време, дори и в по-ъксните и тъмни часове няма да загубите връзка с околния свят и в непредвидена ситуация ще можете винаги да подадете сигнал и да се свържете за помощ.

Каква дистанция и обхват поддържат различните модели?

В зависимост от модела на уоки-токито и годината на производство, то те могат да притежава различен радиус на обхват и допълнителни функционалности. Дистанцията, на която работят различните радиостанции обикновено попада в няколко различни групи - до 3 км, от 3 до 10 км, от 10 до 20 км и над 20 км. Друга характеристика, по която моделите се различават е броя на каналите или иначе казано с колко още устройства можете да осъществите връзка.

Извън конвенционалните функции на радиостанциите съществуват и редица други - полезни и практични. Съществуват модели с вградено фенерче, SOS бутон за спешна помощ при аварийни и извънредни ситуации, функция за гласов контрол, висококачествени LCD екрани и още много други.

За кого е подходящо според 4sales.bg?

Уоки-токитата са подходящи за хора, които работят в сферата на националната и обществената безопасност, така и за всички професионалисти или просто любители на различни активности и спортове. Ето къде може да намерят приложение радиостанциите:

  • Полицаи;

  • Пожарникари;

  • Специални служби;

  • Частни детективи;

  • Планински спасители;

  • Алпинисти;

  • Скални катерачи;

  • Сноубордисти;

  • Парапланеристи;

  • Ловци и риболовци;

  • Къмпингари.

Друга група хора, които могат да се възползват от удобството на радиостанциите са работещите в сферата на организиране на събития и фестивали на открито, големи супермаркети и търговски центрове, както и в кино и телевизионната индустрия при работата на терен.

Ние предлагаме богат асортимент от много модели уоки-токита с различни показатели и допълнителни функции, които можете да разгледате тук!