Важно е да наблегнете на следните особености:

  • добри технически данни;
  • хубав дизайн;
  • наличие на различни портове.

Какво означава 3G?

Това е съкращение от „трето поколение на телекомуникационни технологии“ или по-познато като „мобилен интернет“. С помощта на тази технология ще имате достъп до интернет постоянно, като единственият фактор, от който зависи връзката ви, е какво покритие има операторът, който сте избрали.

Как изглежда мобилното устройството?

Модемът е практично и преносимо изделие, което трябва да включите към USB порта на устройството си, за да започне да работи. Прилича на флашка, в която има поставена карта.

Как да се свържете?

По същия начин, по който свързвате таблета към wireless мрежа, можете да активирате и мобилната опция. И също като при смартфона си, имате възможност да използвате двете екстри едновременно.
Ако имате само вграден wi fi модул, но искате да използвате телекомуникационната услуга, можете да използвате USB устройство, за което инсталиране ще имате нужда от OTG преходник.

Плюсове и минуси

Безспорно, с wi fi достъп, качеството на връзката е по-добро, а скоростта по-бърза. За съжаление при първия вариант, трябва да сте разположени близо до рутер, а при наличието на много потребители, които използват същата връзка – работата ви значително забавя скоростта си.

При телекомуникационната технологията няма да се сблъскате с тези проблеми. Интернетът е само за вас и можете да прибягвате до него без значение от локацията си - безпроблемно ще провеждате видео разговори, ще бъдете част от социалните мрежи и ще можете да работите пълноценно. Тук, минусът е, че след като изразходите фиксирания трафик за месеца, скоростта пада и можете да извършвате доста по-ограничени действия.

Важно ли е таблетът, който купувате да има 3G?

Това е право на личен избор на потребителя, но със сигурност е една от предпочитаните функционалности. Вграденият модем оскъпява модела, но пък ви подсигурява в моментите, в които не можете да използвате wi fi контакт. Разбира се, имате и трета възможност – да използвате външен модем, който да свържете с USB порт.

Помислете добре преди да купите бъдещата си джаджа, защото ако заложите на по-висок клас продукт, вероятно ще го използвате достатъчно дълго време, че да имате нужда от всички опции за свободна комуникация. А наличието на повече екстри никога не е излишно.