В подобни случаи се изисква употребата на специален преходник. За това, в настоящия материал ще видим как да свържем клавиатура чрез преходник.

Какво представлява специалния преходник?

Обикновено това са малки електронни прибори, позволяващи включването към тях на дадена джаджа с един конектор, а на изхода получаваме друг тип конектор, подходящ за свързване към отделна система, така че двете да могат да работят съвместно. Ако трябва да го обясним по-просто, това е посредника между различните типове конектори в отделните електронни устройства.

Във вътрешността си може да има специална платка, приемаща сигнала от входа и преобразуваща го на изхода така, че двете системи да сработят правилно. Той не изисква допълнително външно захранване, а получава такова от свързаните към него джаджи.

Кога се налага употребата на преходник

В случая с клавиатурата, при по-старите модели, техният конектор е PS2, който в новите PC системи и лаптопи вече не се среща, а за свързването се използва стандартния USB. Когато имаме модел със споменатия остарял тип конектор се налага закупуването на такъв преход.

Той на входа си има PS2 жак, представляващ малък кръг, във вътрешността на който има няколко на брой тънки пинове. USB от своя страна е малък правоъгълник с къси хоризонтални страни и издължени вертикални, в чиято вътрешност има специални клеми.

Как да свържем клавиатурата и компютъра чрез преходник

Когато свързваме клавиатурата с джаджата, следва внимателно да съобразим съвпадението между “мъжката” и ”женската” част, така че те да си паснат едно с друго, защото въпросните пинове много лесно могат да се изкривят или счупят. При USB нещата не са толкова критични и той по-трудно може да се повреди при невнимание по време на свързването.

В последния случай, дори и да искате не можете да вкарате жака наобратно, защото той не може да влезе в съответното гнездо. Въпреки това е препоръчително повишено внимание по време на свързването на отделните жакове един с друг. След като вече всичко е свързано би следвало компютърната система автоматично да разпознае допълнителния хардуер.

Ако обаче последният е оборудван с множество допълнителни функционални бутони, в много от случаите за да започнат те да работят е необходимо инсталирането на специални драйвери. Те или пристигат на оптичен носител със съответния аксесоар или се теглят отделно от сайта на производителя.

От къде да се сдобиете с описания по-горе преходник

В онлайн магазина 4sales.bg се предлага доста широка гама от нови модели на атрактивни цени и в пълния им комплект, както пристига от производителя. Това са например:

  • USB преходници;

  • USB конектор;

  • конектор VGA to USB; 

  • USB Type C преходник; 

  • преходник Aux към USB; 

  • преходник USB към жак; 

  • преходник от Micro USB към Type C; 

  • преходник USB HDMI.

Цените ни са толкова ниски, не защото продуктите са нискокачествени, а защото работим съвместно с производителя и внасяме стоките директно и съответно се възползваме от по-преференциални цени.

Ако обаче изпитвате затруднения и имате колебания в правилността на избора си, винаги можете да се свържете с наш консултант, който е с дълъг практически опит в областта. Той на база предпочитанията Ви ще предложи най-доброто решение и ще обработи директно поръчката Ви, което означава че ще я получите възможно най-скоро. Заповядайте при нас и в случай на трудности, не забравяйте да ни пишете. Очакваме Ви!