Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Как се използват масажорите за тяло

Thursday, May 31, 2018
0 reviews
Как се използват масажорите за тяло

За тези, които искат да останат красиви, ще издадем малка тайна: желателно е, но не е необходимо, да посещавате зали за масаж. Достатъчно е просто да си купите домашен масажор за тяло и да не бъдете мързеливи, за да го използвате редовно. Нужно е просто да знаете как правилно да използвате тези устройства.

Как да използвате масажор за тяло: основни правила?

Основният аргумент е разбира се бюджетността на цялото мероприятие. Например, можете да сравните цените в салона: петнадесет минути масаж ще струва няколко десетки лева, а най-добре е да се направи пълноценен, който да е не по-малко от четиридесет минути. Сега остава да си спомним, че такъв сеанс трябва да се повтори най-малко с десет посещения (за предпочитане е поне няколко пъти в годината). Оказва се, че процедурата вече надвишава разходите за закупуване на домашен масажор за тяло.

Такива "помощници" са най-често компактни, което Ви позволява да ги вземете със себе си където и да отидете (да речем в сауната). Друг плюс е, че за да се използва такова устройство, не е необходимо специално обучение. Въпреки това, все още е желателно да се следват някои препоръки.

Кой не трябва да използва домашен масажор за тяло?

Преди всичко трябва да сте сигурни, че при лицето, което ще употребява уреда, липсват следните ограничения (по принцип те са същите, като в класическия масаж):

  • повредени части от тялото;

  • наличие на каквито и да е видове тумори;

  • общо тежко състояние;

  • висока температура;

  • обострено хронично заболяване.

За вашата собствена безопасност, най-добре е да се консултирате със специалист. Това ще помогне да изберете продължителността и броят на процедурите.

Как да използвате масажор за тяло?

Няма строги предписания, при които е необходимо да се използват тези устройства - основният критерий тук е удобството. В същото време, тази част от тялото, над която е необходимо да "работите", трябва да се отпусне. И още нещо - в този процес не трябва да има неприятни усещания. Самите движения се извършват на етапи в следната последователност:

  1. Направленията минават по пътя на лимфния оток - тоест, трябва да започнете от периферията към центъра. Но самите лимфни възли не могат да бъдат масажирани!

  2. Ръката трябва да се обработва от китката към лакътната става, а след това от лакътя към рамото.

  3. За краката, пътят минава от стъпалото към коляното, а после от коляното към слабините.

  4. Вратът се масажира от главата към гърба.

  5. Гърдите се обработват от корема и се преминава към подмишниците.

Масажът винаги трябва да започва върху големите участъци от тялото и постепенно да преминава към по-малките области. Той трябва да започне от вътрешните части на тялото и да се премества към средната и външната част.

Има ли някакви препоръки относно техниките за масаж? Разбира се! Те задължително се редуват - започва се с лек натиск и постепенно се увеличава натиска. Ритъмът е нещо подобно: силен - слаб - силен (повтаряме няколко пъти). В крайна сметка трябва да извършвате меки и релаксиращи движения.

По време на процедурата, потребителя трябва да бъде възможно най-спокоен - в този случай ще бъде възможно да се постигне максимален ефект.

Всички тези препоръки обаче са общи - съвременният пазар предлага огромна гама от продукти от този тип. Нюансите и тънкостите са в използването на обикновените механични видове и в техните електрически аналози.

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.