Достатъчно е просто да си купите домашен масажор за тяло и да не бъдете мързеливи, за да го използвате редовно. Нужно е просто да знаете как правилно да използвате тези устройства.

Кои са основните правила при употреба на уреда за масаж

Основният аргумент е разбира се бюджетността на цялото мероприятие. Например, можете да сравните цените в салона: петнадесет минути масаж ще струва няколко десетки лева, а най-добре е да се направи пълноценен, който да е не по-малко от четиридесет минути. Сега остава да си спомним, че такъв сеанс трябва да се повтори най-малко с десет посещения (за предпочитане е поне няколко пъти в годината). Оказва се, че процедурата вече надвишава разходите за закупуване на домашен масажор за тяло.

Такива "помощници" са най-често компактни, което Ви позволява да ги вземете със себе си където и да отидете (да речем в сауната). Друг плюс е, че за да се използва такова устройство, не е необходимо специално обучение. Въпреки това, все още е желателно да се следват някои препоръки.

За кого не е подходящ в домашни условия

Преди всичко трябва да сте сигурни, че при лицето, което ще употребява уреда, липсват следните ограничения (по принцип те са същите, като в класическия масаж):

  • повредени части от тялото;

  • наличие на каквито и да е видове тумори;

  • общо тежко състояние;

  • висока температура;

  • обострено хронично заболяване.

За вашата собствена безопасност, най-добре е да се консултирате със специалист. Това ще помогне да изберете продължителността и броят на процедурите.

Съветите на 4sales.bg за правилно използване на масажорите за тяло

Няма строги предписания, при които е необходимо да се използва електрически уред за масаж на тялото - основният критерий тук е удобството. В същото време, тази част от тялото, над която е необходимо да "работите", трябва да почувства облекчение. И още нещо - в този процес не бива да има неприятни усещания, а напротив - отпускащ ефект. Самите движения се извършват на етапи в следната последователност:

  1. Направленията минават по пътя на лимфния оток - тоест, трябва да започнете от периферията към центъра. Но самите лимфни възли не могат да бъдат масажирани!

  2. Ръката трябва да се обработва от китката към лакътната става, а след това от лакътя към рамото.

  3. За краката, пътят минава от стъпалото към коляното, а после от коляното към слабините.

  4. Вратът се масажира от главата към гърба.

  5. Гърдите се обработват от корема и се преминава към подмишниците.

Масажът винаги да започва върху големите участъци от тялото и постепенно да преминава към по-малките области. Той да започва от вътрешните части на тялото и да се премества към средната и външната част.

Има ли някакви препоръки относно техниките за масаж? Разбира се! Те задължително се редуват - започва се с лек натиск и постепенно се увеличава натиска. Ритъмът е нещо подобно: силен - слаб - силен (повтаряме няколко пъти). В крайна сметка трябва да извършвате меки и релаксиращи движения.

По време на процедурата, потребителя да бъде възможно най-спокоен - в този случай ще бъде възможно да се постигне максимален ефект.

Всички тези препоръки обаче са общи - съвременният пазар предлага огромна гама от продукти от този тип. Нюансите и тънкостите са в използването на обикновените механични видове и в техните електрически аналози.