Какво е Setracker

Приложението е на руски език с интуитивен интерфейс и дава възможност на родителите да регистрират детския часовник с GPS-тракера и да следят местоположението на детето си по картата. Към днешна дата — това е най-добрата тракер-програма за Android и iOS-смартфоните, която можете безплатно да използвате за Smart Baby Watch.

Ръководството ни по настройката и използването на детските умни часовници, регистрацията им в приложението Setrakcer, а също и указанията за използване на тази програма, ще Ви помогнат да разберете и да получите удоволствие от всички възможности на съвременните технологии.

Настройка на часовника Smart Baby Watch

Преди да пристъпите към използването на приложението Setrakcer, трябва да подготвите и самия часовник. Той трябва да е включен, зареден и да има SIM-карта с положителен баланс. Как да поставите Sim-картата в умния часовник ще Ви подскаже инструкцията ни по-долу.

Поставяне на SIM-картата в часовника

Моделите часовници Q50, Q60S, Q80 (Q90, GW100, G72), Q100, Q100S, GW200, T58 могат да работят със SIM-карта от всеки оператор, който основно поддържа предаване на данни по GPRS (2G). Но има и модели, в които се поддържа и 3G-технологията, като например Q75. В сметката задължително трябва да има средства за мобилната връзка и работата в интернет.

  1. Активирайте SIM-картата. За целта, поставете SIM-картата в телефона и направете първото позвъняване, ако това е необходимо, за да я активирате.

  2. Ако картата пита за PIN-код, изключете го (това се прави в настройките за сигурност на телефона).

  3. Включете на SIM-картата предаване на мобилни данни (мобилен Интернет).

  4. Извадете картата от телефона (ако е необходимо — и от адаптера) и я поставете в часовника.

Уверете се, че картата е поставена от правилната страна, както е посочено върху капачката на слота, и е с правилния размер. Обръщайте внимание на това, коя SIM-карта е необходима за един или друг модел Смарт Бейби Уотч: форматът е Micro SIM или Nano SIM.

В различните модели Smart Baby Watch СИМ-картата се поставя по различен начин и има определен тип. В някои часовници, слотът за нея е разположен отстрани на корпуса или от обратната му страна, а при други ще трябва да извадите батерията, за да поставите картата:

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2

SMS-команди

Съществуват редица SMS-команди за настройка на Smart Baby Watch, като рестартиране, задаване на език и време, смяна на паролата, включване на прослушване и други. Например, поддръжката на 2G в картата на часовника служи за свързване към Интернет. Но ако автоматичното свързване не се получи, можете да изпратите към SIM-картата на часовника специална команда, за да го свържете към мрежата: pw,123456,apn,internet.mts.ru,mts,mts#.

Настройка на приложението Setracker

  1. Свържете смартфона към Интернет (през мобилен Интернет или Wi-Fi).

  2. Инсталирайте от Google Play или iTunes приложението SeTracker. Ние Ви препоръчваме да изберете SeTracker2, тъй като той вече отговаря на изискванията на детските умни часовници.

  3. Стартирайте инсталираното приложение. Когато Ви предложи избор на език, изберете вашия. Сред предложените региони изберете "Европа и Африка".

Регистрация на часовника в приложението SeTracker

След като сте изтеглили и инсталирали приложението, ще Ви е необходима регистрация на часовника в SeTracker 2 за пълноценната му работа.

  1. Стартирайте SeTracker 2.

  2. В меню регистрация, намерете полето "лиценз" и въведете там индивидуалния регистрационен код. Можете да го намерите на самия аксесоар, на стикера с QR-кода (REG CODE на часовника) на задната страна на устройството.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 1

Препоръчваме също да съхраните кода на друго място, където няма да може да се изтрие.

     3. Попълнете във формата потребителското си име от акаунта (имейл адрес или телефонен номер).

     4. Въведете името на вашето дете в полето "прякор".

     5. Въведете телефонния номер в полето "телефон", привързан към SIM-картата в часовника.

     6. Въведете създадената от вас парола (6-12 символа).

     7. Потвърдете паролата.

Задължително напишете потребителското си име и паролата на друго място, тъй като не винаги има възможност за възстановяване на тези данни при загуба.

След успешна регистрация, можете да въведете данните си при влизане в SeTracker2. Когато входът бъде изпълнен, ще попаднете на главното поле, където са разположени бутоните за навигация в приложението и областта на картата, където е отбелязано местоположението на smartwatch и информацията за него: името на детето, името на улицата, дата, час и нивото на заряда на батерията.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 2

IMEI, ID и регистрационен код на часовника

Бъдете внимателни! При получаване на часовника често се случва така, че в кутията или на обратната страна на корпуса до стикера с IMEI се намира и регистрационния номер — REG CODE (лиценз). Да Не се бърка тази комбинация от цифри с ID на часовника! Това са различни номера.

IMEI — международен номер на устройството, който е получен от часовника при производството.

ID — това е фрагмент от цифровата комбинация на IMEI номера.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 3

REG CODE — 15-цифрен лицензионен номер за регистрация на часовника в приложенията. Той се генерира на базата на IMEI. Той е различен от ID, макар и да побира в себе си неговите цифри в безпорядъчна последователност.

Ако сте загубили стикера, можете да разберете REG CODE от менюто на самия часовник, под QR-кода в раздел "Изтегляне на приложения". Но някои модели часовници съдържат в това място не лицензен код, а IMEI-номер. В този случай, за възстановяване на кода трябва да се обърнете към производителя.

При получаване на устройството, веднага запишете или съхранете по удобен за вас начин всички уникални номера, които идентифицират часовника Ви.

Можете да научите изгубения IMEI и ID номер, чрез изпращане на SMS командата pw,123456,ts#.

Интерфейс на приложението SeTracker2

Софтуерът, с помощта на който извършвате настройките на детския смарт-часовник, има интуитивен интерфейс, а за да разберете навигацията и предназначението на различните раздели ще Ви помогнем ние.

Общи настройки на часовника в приложението

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 4

Щракнете средния бутон в долното поле, за да влезете в менюто с настройките. Тук ще бъде показан списъкът от възможности, които предлага часовника: SOS номерата, обратните позвънявания, режимът на работа на геолокацията, настройките на съобщенията, телефонната книга, езикът и времето, сензора за сваляне от ръката, функцията за местоположението, както и дистанционното изключване на устройството.

Нека разгледаме всеки от елементите поотделно.

SOS номера

Отворете меню "Настройки" и изберете пункта "SOS-номера". Тук се съхраняват три фиксирани номера, на които детето може да позвъни само с едно кликване. Въведете ги във вътрешния формат от 10 цифри.

Как работи: за да осъществи повикване, детето трябва да кликне върху бутона SOS и да изчака отговор в продължение на 5 секунди. Ако през указания период от време на първото позвъняване не отговори никой, разговорът се пренасочва към втория, а след това към третия.

Обратно обаждане (подслушване)

Тази функция дава възможност за принудителното включване на режима за подслушване. За целта, Smart Baby Watch автоматично позвънява на вашия телефон. Детето не може да чува обаждането, а вие можете да чувате това, което се случва около него в радиус от един метър.

Ако кликнете върху информацията над балончето на картата, може да извикате изкачащия прозорец с команди, като например показване на навигацията в картата на Google или извършване на повикване към часовника.

Режим на работа на геолокацията

Можете да изберете един от трите режима на работа, изхождайки от това какво Ви е необходимо:

  • Нормален режим на работа. Часовникът изпраща данни на сървъра веднъж на 600 секунди (10 минути). Препоръчваме Ви да го използвате като основен.

  • Енергоспестяващ режим. Данните се изпращат на сървър с честота веднъж на 3600 секунди (1 час). Препоръчваме да го използвате, ако сте спокойни за детето Ви, или ако няма възможност да презареждате аксесоара.

  • Режим за проследяване в реално време. Часовникът изпраща данни към сървъра веднъж на 60 секунди (1 минута). Препоръчваме Ви да го използвате тогава, когато рискът да изгубите детето е по-висок от обичайното.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 5

Колкото по-често устройството изпраща информация, толкова по-точна е тя, но това води и до увеличаване на потреблението от батерията и трафика.

Настройка на SMS-известията

Тук можете да изберете за кои събития устройството ще Ви уведомява чрез SMS. Сред тези случаи: SOS-ситуация, сваляне на часовника от ръката, нисък заряд на батерията, излизане на детето от определената територия.

  • Спешна ситуация (SOS-бутона). В случай на SOS-ситуация, устройството ще извърши повикване към посочения в контактите номер, а също ще изпрати уведомление към смартфона чрез SeTracker2.

  • Сензорът за сваляне на часовника. Ако в продължение на 3 минути, устройството не е на ръката на собственика, той автоматично ще набере основния номер.

  • Сигнал за нисък заряд на батерията. Сработва автоматично, когато нивото на заряда на носимото устройство падне до 20%. Съобщението ще е дублирано на основния родителски номер и в приложението.

Телефонна книга

Устройството притежава филтър на разговорите и не позволява обажданията към никого, освен на посочените от вас номера. Също така, часовникът позволява извършването на изходящи повиквания само към номерата от телефонния указател, които се въвеждат във вътрешния 10-знаков формат. Техният брой е ограничен до десет.

Сензор за сваляне от ръката

Smart Baby Watch може да разпознава ситуацията, когато е свален от ръката на детето. Сензорът за разпознаване се включва/изключва от тук:

Преди тази функция да сработи, часовникът трябва да остане на ръката на детето не по-малко от 10-15 минути. Съобщението на телефона на родителя с информацията за сваления часовник трябва да постъпи в рамките на 10 мин.

Намиране на часовника

Ако детето е свалило у дома часовника и е забравило, на кое място го е оставило, функцията "Къде се намира" Ви помага да намерите устройството чрез натискане на този пункт в приложението. В този случай, вие ще чуете сигнал от часовника и ще можете да определите местоположението му.

Език и време

В този пункт се избира езика на интерфейса и часовата зона. За Украйна правилно е да се посочи зоната GMT+2 (в приложението, часовия пояс показва времето по Гринуич). За Русия часовата зона се задава според региона, в който ще бъде използван Smart Baby Watch.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 6

Настроиването на времето е възможно само чрез SeTracker, избирайки часовата зона и ако е необходимо поставяйки отметка на "лятно време". Часовниците автоматично синхронизират времето от интернет.

В случай, че след настройка на езика/времето/датата не са се променили, трябва да рестартирате часовника. За целта е нужно да се възползвате от пункта "Отдалечено изключване" (вижте по-долу) и след това отново да включите Baby Watch, чрез продължително натискане на бутона SOS.

Също така, времето може да се зададе и чрез SMS-командите pw,123456,time,hh.mm.ss,date,yyyy.mm.dd#. Например, pw,123456,time,20.00.01,date,2017.09.19#.

Отдалечено изключване на часовника Smart Baby Watch

Когато в smartwatch е поставена SIM-карта, изключването на часовника чрез бутона на корпуса е невъзможно, тъй като той служи за SOS-повикване чрез продължителното му задържане в натиснато състояние. За да изключите устройството, използвайте това меню.

Потребителско меню

Това меню е във вид на капки с три точки, които се намират в горния десен ъгъл.

1. Персонални данни:

  • логин при вход в SeTracker;

  • пол на детето;

  • името на детето;

  • телефонен номер в часовника;

  • електронна поща.

2. Списък с устройства: ако в семейството Ви има няколко деца, които ползват Smart Baby Watch, можете да ги добавите в този пункт, като посочите името на детето и телефонния номер на устройството.

3. Променяте паролата си. Тук можете да смените вашата парола с нова.

4. Изход. Ще излезете от акаунта си в приложението.

Меню с допълнителни настройки

Менюто във вид на капки с три чертички, което се намира в горния ляв ъгъл на началната страница на приложението SeTracker 2. То служи за настройка на тези функции, като здраве, не ме безпокой, аларма, съобщения и награди.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 2

Здрваве

Тук можете да въведете параметрите на детето за получаване на данни относно броя на стъпките и изразходваните калории, както и изминатото разстояние и качеството на съня.

Не ме безпокой

Тази функция Ви позволява да поставите времеви интервал, през който се блокират всички входящи обаждания и съобщения. Например, когато детето спи или е в часовете в училище.

Будилник

Избирайки съответната опция в програмата, можете да настроите будилника: времето и честотата на повторение на сигнала за дните от седмицата. Изключването на смарт уотч будилника става чрез натискане на белия SOS-бутон.

Съобщения

Разделът, който показва датата и времето на пристигналите в приложението на смартфона съобщения, уведомяващи Ви за излизане от техните геозони, сваляне на часовника от ръката или ниския заряд на батерията (виж Настройка SMS-известяване).

Награди

Тази функция е създадена за мотивация на детето. Родителят решава кога и какво да възложи на детето, докато на началния екран на часовника, специален брояч показва броя на спечелените "лайкове".

Настройка на зона за безопасност

Бутонът "Зона за безопасност" Ви позволява да определите радиуса, в рамките на който можете да контролирате детето.

В случай, че то излезе извън границите на тази зона, която се обозначава от часовника, тя ще се оцвети в червен цвят, а на своя смартфон ще получите уведомление за нарушаване на геозоната, ако сте поставили съответната отметка в настройките на съобщенията (виж Настройка на SMS-уведомления).

Чат

През мобилното приложение има възможност за обмен на гласови, а в някои модели и изпращане на текстови съобщения. За целта, натиснете върху бутона "Чат" и ще бъдете отведени към страницата за диалог. Ако искате да изпратите гласово съобщение, трябва да натиснете бутона "старт запис". Докато го задържите ще се записва гласа, а когато го отпуснете — това незабавно ще се изпраща на месинджъра.

Инструкции за настойка на Smart Baby Watch в приложението SeTracker 2 8

При текстово съобщение ще се извършва преход към клавиатурата. Броят на знаците, заедно с интервалите, не трябва да надвишават 30.

Ако решите да изтриете изпратеното текстово или гласово съобщение, това може да го направите, като кликнете върху съобщението. Ще видите изскачащ прозорец с надпис "изтриване". Кликнете върху него.

Ако в близост до изпратеното от вас съобщение се появи иконата "удивителен знак", това означава, че съобщението не е предадено по някаква причина (няма връзка с часовника, няма интернет, няма мрежа в часовника и други подобни). След отстраняване на причината, може да щракнете върху иконата и изпращането ще се повтори.

Някои модели детски GPS часовници позволяват на детето да отговори на съобщението Ви, само гласово. Като отиде в меню Чат на устройството си, то трябва да натисне и задържи бутона запис. След неговото пускане, съобщението ще се изпрати на програмата Setracker, инсталирана на смартфона на родителя.