Безжичните принтери, независимо са свързани с Wi-Fi или Bluetooth, могат да бъдат поставени почти навсякъде, а също така няма да се притеснявате за бъркотията от кабели, която би станала при неналичието на бизжична връзка.

Въпреки че те улесняват Вашия живот, след като започнат да работят, липсата на физическа връзка между тях и Вашия компютър/лаптоп, може да направи настройката им малко по-сложна. Но, ние от онлайн магазин 4sales сме тук, за да Ви помогнем с включването им!

Настройте Вашето устройство на лаптопа!



Няма един универсален начин за настройване на безжично (wireless) устройство. Всяка марка използва различни стъпки за настройките на своите нови придобивки. Дори и при еднаквите марки, отново може да има промени при различните продукти.

Най-доброто, което може да направите е да прочетете за продукта в интернет или да отворите ръководството за потребителя. Ако с последното, нещата не се получават - някъде върху принтера (или стикер върху него) трябва да пише точния модел. Напишете го в Google, а след това директно изтеглете ръководството.

Свържете устройството към Windows 10 на лаптопа



Различните устройства имат различни настройки за Wi-Fi (WPS) и Блутут. Вижте ръководството, за да знаете как да започнете. Знайте, че може да се наложи да актуализирате Windows 10 до най-новата версия, за да сте сигурни, че поддържате актуални драйвери.

Свързване на устройства с Wi-Fi

Отидете в менюто "Старт" и щракнете върху опцията "Настройки", "Устройства" ,а след това върху "Принтери и скенери" . Изберете "Добавяне на принтер или скенер" и изчакайте Вашият нов приятел да се появи в списъка, след това го изберете и натиснете "Добавяне на устройство".

Ако Windows не намери Вашето устройство, изберете  "Принтерът, който искам, не е в списъка"  и следвайте инструкциите.

Друго решение може да бъде да включите устройството към Вашия лаптоп или настолен компютър/лаптоп с USB кабел. Това може да накара компютъра/лаптопа да разпознае устройството и да инсталира драйверите. След като приключите, изключете устройството от USB-то и вижте дали настолният Ви компютър продължава да го открива.

Ако на Windows все още ги няма, драйверите на устройството трябва да се изтеглят и инсталират. Ако не, можете да ги получите директно от интернет - уебсайта на производителя.

Свързване на устройства с Bluetooth



Първо се уверете, че устройството Ви е готово за нови блутут сдвоявания. Проверете ръководството на собственика си за инструкции.

За да активирате Bluetooth свързване на Вашия компютър/лаптоп с Windows, щракнете върху иконата за известяване в долния десен ъгъл на екрана и проверете дали блутутът е включен. Може да се наложи да щракнете върху "Разширяване" , за да откриете "Bluetooth контрола".

С идеята да намерите търсеното устройство, отидете в Старт менюто и изберете "Настройки" ,  "Устройства" , а след това  "Принтери и скенери". Сега щракнете върху  "Добавяне на принтер или скенер" и след малко той трябва да се появи в списъка. Изберете го и натиснете "Добавяне на устройство" .

Windows трябва да изтегли и инсталира драйверите, ако все още ги нямате. Ако не, вземете ги направо от уебсайта на производителя.