Този магазин използва бисквитки. Научете повече. Разбрах

Каква е разликата между дронове за начинаещи и професионалисти?

Friday, Mar 08, 2019
0 reviews
Каква е разликата между дронове за начинаещи и професионалисти?

Дроновете са страхотен инструмент за заснемане на различни събития и пейзажи от птичи поглед, но към днешна дата, пазарът ги категоризира в два основни вида, а именно за начинаещи и за професионалисти. В настоящия материал ще можете да разберете каква е разликата помежду им, така че да прецените към кой да се насочите при покупка.

Материал

Моделите, предназначени за аматьорите, са изработени от нискокачествена обикновено пластмаса, а колкото цената е по-ниска, толкова спада и качеството на използвания материал. Въпреки своите еластични свойства, при удар в дърво или асфалт, както и при падане от голяма височина, вероятността за счупване е значителна. Професионалният дрон обаче е направен от армирана пластмаса или карбон, които са в състояние да оцелеят в подобни условия.

Камера

В качеството на този компонент също има съществени различия, когато той се намира в единия и в другия вид безпилотен летателен апарат. Основно се различават два важни параметъра:

  • Резолюция - докато по-евтините аналози успяват да заснемат видео в HD или Full HD разделителна способност, то по-скъпите им събратя са оборудвани с фото-модули, способни да създадат образ в 4К-резолюция и то при честота 60 кадъра в секунда. Такава разлика оказва съществено значение върху качеството на образа. Същото важи и при правенето на снимки;

  • Заснемане - ако в моделите за начинаещи всяко разклащане на устройството е забележимо дори и на заснетото видео, то при професионалните аналози, ефектът е незабележим, поради специфичното триосно окачване на камерата. То стабилизира положението на обектива в почти всякакви условия.

Полет

Нека сега насочим вниманието си към основните различия в полета:

  • продължителност - издръжливостта на любителските е значително по-малка в летателен режим от по-скъпите си колеги. Съотношението например е около 10 мин. за първите и 20-30 минути+ за вторите. Разликите се дължат на размерите и съответно в мощността на техните батерии. Колкото с по-голям капацитет е даден акумулатор, толкова и размерите му се увеличават;

  • скорост - показателят се различава, поради разминаванията в мощността на двигателите, както и размерите на витлата, капацитета на захранването и т.н. При подобрените варианти се срещат завидните скоростни параметри от над 90 км/ч, което за такава джаджа е невероятно постижение. Любителските разбира се предоставят значително по-нисък параметър - около 8-10 км/ч;

  • обхват - височината на полетите и в двата случая е доста добра и задоволителна, като при по-скъпите тя достига над 150 м, докато по-евтините аналози трябва да се задоволят с около 50-70 м.

Задаване на маршрут

Благодарение на наличието на GPS функция и интегрирана навигационна система, някои модели позволяват задаване на определен самостоятелен маршрут на движение. Това е възможно благодарение на множеството вградени сензори за ориентация, акселерометри, датчици за динамично и статично налягане и т.н. Цялата тази информация се обработва от модулът за автопилот, който на база направения анализ издава команди към управлението.

Управление през App

Някои решения дори позволяват упражняване на контрол чрез инсталирането на специална апликация на Вашия Android или iOS смартфон. За да стане магията обаче, задължително условие е дрона и смартфона да са свързани в една и съща Wi-Fi мрежа. Така на екрана на телефона си ще получите нужните виртуални елементи за надежден контрол на летящия прибор.

За да получите и Вие мултифункционален безпилотен летателен апарат, заповядайте онлайн във 4sales.bg Тук със сигурност Ви очаква голямо разнообразие на подобни джаджи и то на наистина евтини цени. Всички те се предлагат с гаранция, а при необходимост от съдействие при избора и пазаруването, задължително потърсете операторите ни. Те ще Ви помогнат. Очакваме Ви!

Разгледайте подходящи продукти

Напишете вашия коментар

Публикувате коментара като гост

Абонирайте се за нашия специален бюлетин и спестете!

Получавате на имейл само , специални оферти и ексклузивни продукти.