Търсенето става трудно и бавно, а вече и започвате да се изнервяте. Ако изпитвате затруднения или проблеми с връзката между устройствата, то ние от онлайн магазин 4sales обобщихме най-добрите съвети по-долу, а всичко, което предлагаме е на най-добри цени. Надали някоя друга технология може да бъде толкова практична и толкова досадна едновременно. С блутут принадлежностите това се случва от време на време.

Те просто не се свързват!



Най-често срещаният проблем, чийто решение може да бъде много просто, но прочетохте ли инструкциите и как да ги оправите? По принцип, слушалките трябва да се заредят преди първата им употреба. При включването също трябва да се уверите, че те са сдвоени с устройството. Активирайте като задържите захранващия бутон за няколко секунди. Повечето модели потвърждават сдвояването с кратък звуков сигнал или мигащ светодиод. Сега вече те трябва да бъдат намерени от устройството. Включете мобилния телефон и намерете необходимата опция за сдвояване.

Няколко бързи въпроса, макар изглеждащи абсурдни!

  • Заредени ли са?
  • В режим на сдвояване ли са?
  • Доближихте ли устройствата на поне 1,5 метър при настройване една от друга?
  • Вашият смартфон търси ли нови устройства?
  • Малките Ви приятели поддържат ли NFC?
  • Ако нямате напредък, то рестартирайте всичко!

Блутут слушалките продължават да не се свързват!



Музиката започна да се чува през тях, но връзката е нестабилна и пада. Ето няколко съвета, които може да приложите. Bluetooth връзките обикновено работят на максимално разстояние от 10 метра – намалете разстоянието между двете. Качеството на връзката също се влияе и от други фактори като стени, рутери или пък метални предмети. Друг проблем може да е, когато устройството е сдвоено с друго и така просто да се объркват. Следователно, връзката между смартфона и слушалките се прекъсва.

Отново няколко въпроса, на които да си отговорите!

  • Разстоянието между слушалките и устройството твърде голямо ли е?
  • Има ли някой от смущаващите фактори, изброени по-горе?
  • Слушалките сдвоени ли са с други устройства?
  • Отново опитайте да изключите и включите, и двете устройства!
  • Ако проблемът се появява често, а имате гаранция - обърнете се към мястото, от което сте ги закупили!

Качеството на звука е лошо


Ако имате проблеми с качеството на звука, много от съветите, които разгледахме, са приложими. В този случай се нуждаете от добра и стабилна връзка. Освен това, има няколко настройки във Вашия смартфон, които влияят на качеството на музиката, която обичате.
Опцията HD Audio - ако не е активирана, то Вие трябва да я включите. Така между устройствата ще има по-добра комуникация и следователно, по-добро качество. Не е тайна, че много слушалки се предлагат и с придружаващо ги приложение, което съдържа различни звукови настройки. Опитайте и вижте кое ще подхожда най-добре.

Бързи въпроси, на които е добре да отговорите.

  • Активирахте ли HD Audio в настройките на телефона си?
  • Използвате ли правилния режим?
  • Регулирахте ли чрез настройките от прилежащото им приложение?

Звукът е твърде силен/тих


Ако имате проблем с това, че музиката е прекалено тиха или силна, то проверете как стоят нещата с контролирането на звука на силата на слушалките. Т.к. някой модели имат собствена сила на звука. Опитайте да увеличите или намалите силата на звука, използвайки контролите върху тях.
Ако изведнъж звукът затихне след продължително слушане на музика, увеличете силата му веднъж при активиран екран на смартфона. Това се получава, за да се защити слуха ви, а за да го избегнете - просто потвърдете, че сте наясно с опасността, когато прозорчето изскочи на дисплея.

И още няколко въпроса като за финал.

  • Увеличихте ли силата на звука и на двете места?
  • Проверихте ли дали мобилният телефон не намалява автоматично силата на звука?


Ако все още имате проблеми - то свържете се с производителя, защото той ще Ви даде най-точния съвет! Ако все пак, не сработят, а гаранцията е изтекла – ние предлагаме богат избор от висококачествени слушалки, които са надеждни и ще може да ги използвате дори като хендсфри!