С настъпването на горещите дни се открива и плажния сезон. Време е да отидем на море или поне на градски плаж – гмуркане и разходка из топлия пясък за да усетим освежаващия бриз и възторжените погледи на мъжете. Последните ще си ги осигурите само в един случай – ако сте избрали подходящия бански костюм.

Всички останали ще трябва да се обличат цял ​​ден за да осъзнаят несъвършенството на собствената си фигура. Всъщност всяка жена може да изглежда добре по бански, ако бъде избран правилният модел, а това означава, че в момента четете правилната статия, защото по-долу дадените съвети са на професионалисти в модната сфера. Така, че да започваме…

Какви видове бански костюми се предлагат

Банският в своя класически вариант се състои от обикновени бикини и сутиен или цял единен компонент, покриващ по-голямата част от тялото. Но дори и такъв модел може да има множество възможности за различия.

Отворен

  1. Бикини - най-откровен вариант на плувния костюм, покриващ минимална площ от тялото (в рамките на позволеното, разбира се). Комплектът се състои от малки гащички-триъгълници и сутиен с тънки ремъци. Последният може да бъде с меки или плътни твърди чашки, с презрамки или без тях. Особена популярност днес придобиха рush up моделите.

  2. Бандо - това е версията на класическия отворен бански с лаконични и ясни линии. Комплектът е изпълнен във вид на широка еластична лента, плътно покриваща гърдите. Този модел не изисква презрамки, което Ви позволява да получите красив и равномерен тен без бели ленти по раменете.

  3. Танк - плътен поддържащ бански. Комплектът тук има формата на къса горна част с широки презрамки. Този модел е подходящ за жени с тежки гърди, тъй като банският костюм има твърди чашки с добра опора.

  4. Халтер - Добре повдигащ бюста бански, благодарение на презрамките, които са вързани и преминават около врата. Единствената разлика от танк е в меките чашки на корсажа.

Плюсове на отворения бански:

  • Разнообразие от стилове;

  • Възможност за комбиниране на горната и долната част от различните комплекти;

  • Максимално открити участъци от кожата за равномерен тен;

  • Сексапилен външен вид;

  • Лесен е за преобличане в кабинката на плажа;

  • Всяка част от банския може да се заменени с елемент от дрехите (обикновена пола, тениска, шорти и др.).

Минуси:

  • За да носите такива бански, имате нужда от стегнат корем. Или смелост.

Закрит

Въпреки името си, не всички такива бански изглеждат целомъдрени. Най-откровените модели напомнят по-скоро на отделните комплекти, чийто горна и долна част са свързани само с декоративни елементи. Има цели дамски бански с пола или ретро-варианти с висока талия, направени във вид на къса рокля.

Тези модели по нищо не отстъпват по популярност на откритите. Напротив, това са "глухи" бански, които се превърнаха в тенденция това лято и основа за колекциите на водещите световни дизайнери. За разлика от откритите си сексапилни колеги, затвореното плажно облекло може да скрие или да коригира недостатъците на фигурата (увисване на корема, прекомерна пълнота, проблемна кожа). Въпреки това, слабите момичета в такива бански също изглеждат много впечатляващо.

Предимствата на затворените бански костюми:

  • Скриват несъвършенствата на фигурата;

  • Красиво подчертават извивките на женското тяло;

  • Те се държат добре и не се смъкват неловко при рязко движение;

  • Голям избор от различни дизайни.

Минуси:

  • Голяма част от тялото остава закрита без слънчево изгаряне.

Спортни

Тези бански са предназначени за плуване, водни спортове, сърф и др. В по-голямата си част, те имат затворена форма, тъй като не се обличат в името на добрия тен. Най-често срещаният модел на спортни бански за къпане е хай-нек - с минимално деколте на гърба и шията.

Отворената версия по-скоро наподобява на отделен танк: корсаж с широки ленти, плюс шорти. Във всеки случай, спортният комплект трябва да е удобен, плътно прилягащ към тялото и да бъде изработен от устойчив на износване материал.

Предимства на спортните модели:

  • Дълготрайност;

  • Дори и при активно движение, банският няма да разкрие нищо излишно;

  • Добра поддръжка, дори и при големи гърди.

Минуси:

  • Не най-богатото разнообразие;

  • В тях само краката и ръцете са изложени на слънцето.

Вечерни

Тези бански са по-скоро специален вид коктейлна рокля, отколкото плувен костюм. Тази нестандартна рокля е предназначена за плажни партита или партита в басейна. Ролята на тези модели е да привлекат вниманието на околните към собственика на изящния модел, благодарение на дантелата, страхотния декор и красивите блестящи тъкани. Къпането с вечерния бански е нежелателно, въпреки че той ще оцелее в чистата вода на басейна.

Какви са предимствата при избора на бански

За да направите напълно правилния избор за вас е нужно предварително да сте запознати и с някои параметри, които да вземете в предвид, когато избирате сред огромното разнообразие. Нека ги видим.

Тип на тъканта

Един добър материал за бански трябва да има пропускливост на въздуха, дълго да запазва формата си, да не избледнява на слънце и бързо да изсъхва.

Най-съвременните плажни костюми са направени от платове, които повече или по-малко отговарят на следните изисквания:

  • Ликра - здрави и еластични изкуствени влакна. Не трябва да има по-малко от 20% в самия плат (иначе облеклото няма да е еластично), но и не повече от 30% - в противен случай, през смесения материал няма да може да преминава въздуха.

  • Тактел - хибрид между ликра и трикотаж. Еластичен, мек, дишащ, бързо изсъхващ и не изгаря на слънце.

  • Микрофибър - има забележителни разтягащи свойства, приятен е на допир, еластичен е и не се бои от хлора. Той изсъхва за няколко минути.

  • Полиамид - отличава се с красив блясък, добре се разтяга, но и не губи формата си.

  • Найлон - въпреки, че се произвежда чрез  химически метод, той има висока пропускливост на въздуха, не се свива и бързо изсъхва.

  • Памукът не е най-добрия вариант за честа употреба. От една страна, той е приятен на допир и "дишащ", но от друга той не поддържа добре формата си и изсъхва твърде бавно.

  • Полиестер - използва се за производство на бюджетни бански костюми. Непроницаем е за въздуха, изгаря под UV-лъчите и бавно съхне. Такъв бански едва ли ще може да се ползва и един сезон, след което ще загуби атрактивния си външен вид.

Производителите продължават да експериментират с материали за производство на бански костюми. Някои съвременни материи дори знаят как да пропускат UV-лъчите, което прави възможно извършването на слънчеви бани през дрехите. Други пък напротив, отблъскват вредните лъчения по-добре от всеки слънцезащитен крем.

Размери

Банският - тази дреха, която не може да се вземе много преди настъпване на сезона, поради страха от това, че ще получите по-голям или по-малък размер, надявайки се да премахнете излишните килограми до лятото. Това облекло се купува директно преди началото на сезона и трябва да е в пълно съответствие с вашата фигура.

Повечето производители посочват размерите на своите продукти според международните стандарти - с латински букви, а ако пазарувате от интернет, изисквайте истинските мерки за да разберете преди поръчката дали съответното облекло ще Ви е стане.

Приблизително параметрите отговарят на следните стойности:

  1. XS - размери от 40 до 42 (с гръдна обиколка 80-85 см, талия 55-62 и бедра до 90 см);

  2. S - 44 (съответно 90-68-95 см);

  3. M - 46-48 размери (95-75-100 см);

  4. L - 50 размер (113-90-116 см).

Размер на чашките

Подходящи при избора на съвременен бански са плътните чашки, но в някои случаи са позволени и малки отклонения: мек сутиен с връзки. Все пак, не си струва да се отдалечавате от истинския си размер.

Чашките на банските са означени със същите букви, като на бельото: от A до F (за много голям бюст можете да потърсите и размер G). Погледнете маркировките на етикета на най-удобния си сутиен и купете плувен костюм със същата дълбочина на корсажа.

Какъв бански костюм да изберете в зависимост от формата на тялото

  1. На жените с пропорции на "пясъчен часовник" ще им отиват почти всякакви модели бански. Орнаментите по бикините ще очертават талията. За гърди с малък и среден размер е по-добре да изберете сутиен с тесни презрамки или без тях. Ниското тяло визуално ще стане по-пропорционално и сексапилно, а ако предпочетете закрит бански, той визуално ще издължи бедрата. Ако имате твърде дълги крака, вземете модел със закръглени изрези.

  1. Пищните дами с фигура на "ябълка" е по-добре да изберат модел халтер с големи странични прорези - те ще отклоняват вниманието към тънките крака и визуално ще опънат широкия торс.

  1. При фигурата във вид на "круша" трябва да се акцентира върху по-горната привлекателна част с помощта на по-тънки презрамки и орнаменти на сутиена. Можете да си купите и бански с контрастиращи цветове - със светъл корсет и тъмно долнище.

  1. Визуално увеличаване на бедрата при "триъгълната" фигура. За това ще помогне полата или шорти с рисунки.

  1. Дамите с "правоъгълна" фигура нямат твърде изразителна талия. За да отвлечете от нея вниманието ще Ви помогне мрежесто наметало с различни орнаменти по него.

Надяваме се да сме били полезни с настоящия материал. В случай, че все пак имате запитвания относно правилния избор, свържете се с наш представител онлайн на 4sales.bg и ще обсъдим индивидуално нуждите Ви. Продуктовата ни гама е достатъчно заредена с качествени предложения, сред които са още модели за деца, луксозни, с ресни и много други

Цените ни са сред най-евтините, така че заповядайте дори още сега и се убедете сами.